НОВИНИ ГРАД » Новини » Робота в умовах війни: TENET працює незважаючи на обстріли
Робота в умовах війни: TENET працює незважаючи на обстріли
Читати grad.ua у  

Про те, з якими труднощами в умовах війни команді миколаївського відділу доводиться зіштовхуватися щодня, аби абоненти ТENET могли користуватися послугами зв’язку розповів Максим Бородін, керівник відділу TENET у Миколаєві.

Навіть фото нормально зробити не дають, щойно приготувалися позувати, а тут обстріл - жартує Максим. Колеги працюють вже давно, ми пережили разом чимало складнощів. На початку війни відчувалося, що є певні побоювання і вагання, але наша команда згуртована, ми підтримуємо один одного. Ніхто не пішов з місця роботи, ми потурбувалися про безпеку наших сімей і залишились на посту.

Він підкреслив, що кожен розуміє ризики і стан небезпеки. Іноді потрібно працювати там де спокійно, а іноді доводиться їздити туди, де частота обстрілів значно вища, особливо працювати десь на даху, на вулиці, робити підключення по підвісу.

Часто бувало так, що підвісні підключення затримувалися на декілька годин, тому що хлопці починали працювати, а тоді починався обстріл, і вони разом з майбутніми абонентами були змушені перебувати десь в підвалі, поки не закінчиться безпосередня небезпека. На щастя, всі цілі і здорові, ніхто не постраждав, і хоч стрес-фактор, безумовно, існує, всі ми залишаємось в строю задля комфорту наших абонентів.

Також Максим Бородін розповів який шлях пройшли співробітники телекомунікаційної компанії TENET і що вдалося зробити за час війни.

Місто Миколаїв за весь період війни було атаковане в кілька етапів. Спочатку ми стикнулися з касетними обстрілами, потім з артилерією, тепер в основному це ракетні удари. Якщо говорити про безпосередній вплив на нашу роботу, то найбільше негативних наслідків маємо після касетних снарядів, оскільки вони пошкоджують оптику на фасадах будинків, дуже сильно страждає оптика в приватному секторі - відповідно, цей період для компанії TENET був найбільш напруженим. Було дуже багато ремонтних робіт, але ми намагалися вирішити їх максимально швидко.

Він пояснив, що від ракетних прильотів, від артилерії не так сильно страждає оптика, проте страждає інфраструктура міста в цілому, з’являється більше перебоїв з електроенергією, відповідно, навантаження більше.

Найбільшою проблемою є те, що прильоти в Миколаїв не сплановані за графіком, і через це роботу монтажників можна вважати найскладнішою.

Наш працівник міг буквально сидіти на стовпі, а за декілька вулиць від нього починалися обстріли. Хлопці, які працювали з оптичним волокном також підлягали максимальному стресу. Але я б оцінив моральний стан колективу як дуже високий, всі наші співробітники з готовністю приходять працювати, ми їздимо на виклики і виконуємо наші обов'язки з задоволенням.

На даний момент, робота все ще залишається досить напруженою. Після артилерійських атак доводиться проводити в основному роботи, скеровані на підтримання мережі в хорошому стані і повній працездатності – розповідає Максим Бородін.

В наших хлопців надійні янголи-охоронці. Часом виїжджаючи на підключення збираєш обладнання в машину, збираєш драбини, від'їжджаєш на десять метрів від офісу - і починається черговий обстріл. І це схоже на піт-стоп «Формули-1» - доводиться екстремально швидко збирати машину і так само швидко її розбирати.
Ми всі безумовно віримо в перемогу. Ми сподіваємося, що Миколаїв залишиться цілий і буде на 100% українським, відтак ми готові працювати для перемоги, аби навіть під час війни наші абоненти не відчували жодних незручностей.



Схожі новини

Коментарі