НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеській області фермер оголосила безстрокове голодування
В Одеській області фермер оголосила безстрокове голодування
Читати grad.ua у  

Рішенням селищної ради голову фермерського господарства «Молочний дар Плюс» Світлану Маслову із села Кричунове позбавили земель. Через це рішення фермер оголосила безстрокове голодування.

Цю жінку добре знають в районі. Вже більше 15 років вони з чоловіком тримають власну тваринницьку ферму. І  весь цей час вони обробляли земельну ділянку в 55 гектарів на умовах оренди згідно з укладеним договором, – розповідає фермер, – вчасно сплачувало орендну плату. Земельна ділянка слугувала кормовою базою для поголів’я. Але восени договір з Масловою на оренду ділянки селищна рада вирішила не подовжувати, а передати землю підприємству з іншої громади. Це рішення поставило ферму на межу виживання. Бо відсутність кормової бази означає фактичне знищення поголів’я.

В сільській раді пояснюють рішення про передачу земель більш вигіднішими умовами, які запропонував новий орендар. Але на камеру пояснити свою позицію селищний голова відмовився. Світлана Маслова говорить що не знайшла порозуміння і з чиновниками з одеської обласної адміністрації, які приїздили в район. А ось серед місцевих жителів її багато хто підтримає.

Родина фермерів б’ється за збереження свого господарства вже п’ятий місяць. Розсилає листи у всі органи, але поки безуспішно. Вичерпав всі можливості Маслова вирішила оголосити голодовку в приміщенні селищної ради. І не виходити звідти поки її питання не вирішиться. Таким чином фермер сподівається зберегти справу свого життя.


Схожі новини

Коментарі