НОВИНИ ГРАД » Новини » У нацпарку «Тузловські лимани» продовжують гинути дикі птахи

У нацпарку «Тузловські лимани» продовжують гинути дикі птахи

У нацпарку «Тузловські лимани» продовжують гинути дикі птахи
Читати grad.ua у  

Протягом уже кількох тижнів у різних куточках Південного Причорномор'я України знаходять загиблих птахів та ссавців на агрополях. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці, доктор біологічних наук, професор Іван Русєв.

Також, розповів учений, у межах Національного природного парку «Тузловські лимани», у заплаві річки Хаджідер, вже кілька днів знаходять загиблих птахів.

Серед виявлених птахів було близько 50 білолобих гусей, 40 жовтоногих мартинів, 8 граків та 2 сірі ворони. Є й живі, але паралізовані. Відібрано зразки для лабораторних досліджень. За словами Івана Русєва, гуси летіли в Українське Причорномор'я на зимівлю з далекої Тундри.

Про смерть птахів Іван Русєв почав писати ще кілька тижнів тому, коли загиблих птахів почали знаходити у різних куточках Південного Причорномор'я України на агрополях.

За словами професора, подібний мор птахів був навесні цього року. Лабораторний аналіз відібраних тоді зразків показав, що загибель птахів пов'язана із впливом хлорорганічних пестицидів, які використовують аграріями.

Іван Русєв висловив сподівання, що цією справою займеться Спеціалізована екологічна прокуратура, відкривши за фактом загибелі птахів у великих розмірах кримінальне провадження.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: