НОВИНИ ГРАД » Новини » НБУ заборонив перекази з гривневих карток на закордонні
НБУ заборонив перекази з гривневих карток на закордонні
Читати grad.ua у  

Постановою Національного банку в Україні повертається заборона на переказ коштів з гривневих карток на картки зарубіжних банків.

Нагадаємо, перекази за кордон із гривневих карток дозволили у квітні поточного року. Таким чином, у складний період початку війни в українців з'явилася додаткова можливість підтримати своїх родичів та друзів, які змушені були евакуюватись із країни. Згодом цей інструмент стали все частіше використовувати не за призначенням, тому було ухвалено рішення повернути заборону – аби захистити золотовалютні резерви країни, пояснює директор Департаменту відкритих ринків НБУ Олексій Лупін.

В українців, як і раніше, залишається можливість перерахувати кошти за кордон для оплати навчання, лікування, транспортування хворих, витрат, пов'язаних зі смертю, та аліментів, – зазначили в НБУ.

Також залишаються відкритими інші способи переказати гроші родичам чи друзям, які перебувають за кордоном. За словами Олексія Лупіна, зокрема, це гривневі перекази на рахунки українських банків, РtoР перекази з валютних карток.

Нагадаємо, щомісячний ліміт на перекази з українських валютних карток на картки іноземних банків становить 100 тисяч гривень в еквіваленті.


Схожі новини

Коментарі