НОВИНИ ГРАД » Новини » «Я – Маріуполь» центр допомоги переселенцям в Одесі
«Я – Маріуполь» центр допомоги переселенцям в Одесі
Читати grad.ua у  

Маріупольці, які тимчасово проживають в Одесі, можуть отримати допомогу та підтримку у центрі «Я – Маріуполь» за адресою - Пішонівська, 30А. Сюди приходять, щоб побачитись із земляками, проконсультуватися з психологом, а також вирішити юридичні та фінансові питання.

Звернення від маріупольців приймають із понеділка по суботу з 8-ої ранку до 6-ї години вечора. Керівник центру «Я – Маріуполь» в Одесі зазначає, що за час роботи за допомогою звернулися понад 2200 внутрішньо-переміщених осіб. Люди отримують речі першої необхідності та продуктові набори. Також приходять проконсультуватися з юридичних та соціальних питань, записатися на прийом до лікаря та психолога, а в цей час діти проводять час в ігровій кімнаті.

При центрі працює свій маленький медпункт. Тут маріупольці можуть проконсультуватися щодо можливих захворювань та пройти діагностику. Лікар центру зазначає, що відвідувачі часто звертаються за щепленням від коронавірусу, яке можуть отримати прямо на місці.

Подібні центри функціонують у багатьох містах України за підтримки міськради Маріуполя та різних благодійних організацій. Допомога переселенцям, на жаль, потрібна постійно – кажуть волонтери одеського центру. Тому шукають будь-які можливості, щоб продовжувати надавати її тим, хто її потребує.


Схожі новини

Коментарі