НОВИНИ ГРАД » Новини » Перевзуття на ходу: колишні депутати від ОПЗЖ проголосували за знесення пам'ятника Катерини
Новий департамент, зміни до бюджету, тарифи на тепло: сесія Одеської міськради
Читати grad.ua у  

Одним із головних питань на сесії міськради стало внесення змін до міського бюджету. Пов'язане з харчуванням учнів 1х-4х класів та пільгового контингенту у шкільних закладах. Про необхідність цього рішення розповіла директор Департаменту освіти та науки Олена Буйневич. Вона зазначила, що сьогодні у школах міста очно навчається близько 3-х тис. дітей. З них учнів початкових класів, які одержують харчування, - півтори тисячі.

Більшість питань були прийняті досить швидко, деякі приймали великими блоками, оскільки вони стосувалися господарств. Досить серйозне обговорення торкнулося виділення землі для сміттєпереробного заводу на Дальницьких кар'єрах.  У результаті рішення так і не було прийнято. Також на сесії порушили питання щодо взаєморозрахунків між КП «Теплопостачання міста Одеси» та Нафтогазом на новий опалювальний сезон. Нагадаємо, згідно з рішенням уряду, тарифи на тепло для населення цього року залишаться незмінними.

Останнім питанням на сесії міськради став проект рішення про демонтаж пам'ятника «Засновникам Одеси», більш відомий як пам'ятник Катерини. Його пропонувалося перенести до Одеського історико-краєзнавчого музею. За рішення проголосували 17 депутатів, у тому числі й частина колишньої фракції опзж. Але більша частина міськради – 21-а особа -  не голосувала. В результаті рішення не було прийнято. І пам'ятник залишається на колишньому місці. Нагадаємо, що до 20 -гожовтня продовжиться громадське опитування щодо вирішення долі пам'ятника.


Схожі новини

Коментарі