НОВИНИ ГРАД » Новини » Чи змінює війна відносини між чоловіком та жінкою
Чи змінює війна відносини між чоловіком та жінкою
Читати grad.ua у  

Війна загострює всі почуття, особливо стосунки між чоловіком та жінкою. Для багатьох вона стає випробуванням. І не важливо довго ці стосунки тривають чи ні, – каже психолог Ірина Корнетова. Якщо є тріщина, вона збільшуватиметься, якщо є почуття - з'являться відчуття цінностей цих відносин каже фахівець.

У пандемію люди раптово опинялися разом у закритому просторі та відкривалися один одному наново. Нерідко ці відкриття ставали останньою точкою в історії сім'ї. Війна – випробування іншого роду. Вона породжує почуття невизначеності, небезпеки. Ніхто з нас не знає, що буде далі. І це впливає на стосунки, – каже психолог.

За словами психолога не тільки шлюбів побільшало, а й розлучень, оскільки загострилися конфлікти. Ірина Корнетова каже, що ті відносини, які будувалися за принципом «ми живемо заради дітей чи заради загальних фінансів», вони розпадаються особливо швидко, якщо члени сім'ї роз'їхалися по різних країнах.

У перші місяці війни люди зазнавали такого сильного стресу, що в багатьох парах зник сексуальний контакт, каже фахівець. На сеансах пари ділилися, що в них всередині щось ніби завмерло.

Однак, у період стресу у людей виникає велика потреба у дотиках та обіймах. Це дає відчуття душевної близькості та безпеки, пояснює психолог.


Схожі новини

Коментарі