НОВИНИ ГРАД » Новини » Нову систему сповіщень будуть тестувати оператори мобільного зв’язку

Нову систему сповіщень будуть тестувати оператори мобільного зв’язку

Нову систему сповіщень будуть тестувати оператори мобільного зв’язку
Читати grad.ua у  

Тестування відбудеться 7 вересня у більшості областей України за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell. Нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням.

У ДСНС звертають увагу на те, що з 7 вересня, будуть розсилати лише тестові повідомлення: вони не пов’язані із виникненням реальної надзвичайної ситуації і не вимагають дій зі сторони громадян.

Нова система оперативного інформування з технологією Cell Broadcast має значні переваги:

  • повідомлення передаються набагато швидше;
  • повідомлення надходитимуть абонентам мобільних операторів, які перебувають у радіусі дії обраних базових станцій мобільного зв’язку;
  • звуковий сигнал про надходження повідомлення буде навіть у тому випадку, якщо звук на телефоні вимкнений.

Втім, рятувальники нагадують: не всі смартфони можуть приймати оповіщення, а тільки випущені з 2019 року та мають оновлену операційну систему: Android версії 11 та вище або iOS від версії 14.5. Також рекомендовано перевірити, що отримання сповіщень увімкнено у налаштуваннях смартфона. В залежності від виробника, налаштування отримання екстрених оповіщень можуть бути у розділі «Сповіщення» (Samsung, iPhone, OnePlus), «Звук та вібрація» (Huawei), «Безпека та паролі» (Xiaomi). Також вони можуть називатися «Екстрені оповістки» для iPhone, «Надзвичайні загрози» та «Серйозні загрози» для телефонів з ОС Android.

Для тих хто з технічних причин не зможе отримувати такі сповіщення, ДСНС радить слідкувати за сигналами «Увага всім», які подаються за допомогою електросирен і сигнально-гучномовних пристроїв та отримувати інформацію про надзвичайні ситуації через телебачення та радіомовлення, інформаційні ресурси в мережі Інтернет тощо.

Сповіщення  


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: