НОВИНИ ГРАД » Новини » У колишніх власників Одесаобленерго з росії заарештували майно

У колишніх власників Одесаобленерго з росії заарештували майно

У колишніх власників Одесаобленерго з росії заарештували майно
Читати grad.ua у  

Генеральна прокуратура повідомила, що за клопотанням Галицької окружної прокуратури м. Львова суд арештував приміщення двох готелів – у центрі Львова та Києва. Загальна площа арештованого майна – 30 тис м.кв.

Мережа готелів належить підприємству, бенефіціарними власниками якого є громадяни РФ. Також арештовано корпоративні права підприємства на загальну суму понад 100 млн грн.

Вирішується питання про передачу арештованого в управління АРМА.

Прокуратура в прес-релізі не повідомляє назву мережі, але за даними джерел йдеться про арешт двох готелів з їхньої мережі Premier Hotels and Resorts – Premier Hotel Dnister**** (Львів) та Premier Hotel Lybid*** у Києві. Загальна оцінна вартість заарештованого майна становить 1 млрд. грн.
Арешт накладено в рамках справи про шахрайство та підробку документів, завдяки чому підконтрольне росіянам підприємство отримало контрольний пакет акцій мережі готелів, що складається з 14 готелів в Україні та Угорщині із загальною кількістю номерів понад 2100.

Формальним власником львівського готелю «Дністер» виступає ТОВ «Східно-європейська готельна компанія», що сконцентрувала домінуючий пакет акцій готелю у 2020 році. Власником «Либіді» є Pumori Enterprises Investments Ltd, який придбав готель у 2021 році.

ТОВ «Східно-європейська готельна компанія» створено у 2012 році. Його засновником із статутним капіталом 305 тис. грн виступає кіпрська Pumori Enterprises Investments Ltd., кінцевим бенефіціаром – Наталія Селіванова (резидент Франции).

Наталія Селіванова з 2009 до 2014 року була співвласником словацької компанії Rokosan s.r.o. разом із Іриною Олександрівною Бабаковою, донькою Олександра Бабакова.

Сам Бабаков – колишній віце-спікер Держдуми Росії – перебуває під санкціями США та ЄС. У 2014 року він голосував за анексію Криму. Бабакова та його партнерів Євгена Гіннера та Михайла Воєводина пов'язують зі словацькою компанією VS Energy, яка донедавна володіла частиною Одесаобленерго. Наразі ця частина належить ДТЕК Ріната Ахметова.

В Одесі Premier Hotels and Resorts належать два готелі Premier Hotel Odesa (колишній готель Юність на Французькому бульварі) і Premier Geneva Hotel. Останній знаходиться на Єврейській вулиці, що називається «за кутом» від управління СБУ по Одеській області. Обидва готелі предметом судових розглядів поки що не стали.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: