НОВИНИ ГРАД » Новини » Як і де сьогодні можуть відпочити українці?
Як і де сьогодні можуть відпочити українці?
Читати grad.ua у  

Одеса сьогодні – основний туристичний напрямок в Україні, каже експерт із туризму Жанна Шахрова. Але й самим одеситам іноді хочеться відпочити та змінити обстановку. Якщо фінанси чи воєнні обмеження не дозволяють виїхати за кордон, мешканці регіону проводять відпустку в межах країни.
З початку війни західні регіони стали як туристичним, а й основним евакуаційним маршрутом. Це природно позначилося на цінах.

Виринути з військових подій і повністю розслабитися можна лише за кордоном, – вважає фахівець.

Важливий нюанс автобусних турів – трансфер від автостанції до готелю потрібно буде організувати самостійно, наголошує Жанна Шахрова. А для тих, хто віддає перевагу формату «все включено» і не хоче турбуватися про дрібниці – існують тур-пакети – з вильотом з європейських міст.

Конкуренцію українським туристам цього року становлять європейці. Через два роки пандемії багато країн євросоюзу нарешті зняли обмеження на переміщення. І сьогодні експерти фіксують підвищений попит на курортні напрямки із Європи. Відповідно, зростають і ціни.

Для українців відпочинок подорожчав ще й через нещодавню зміну офіційного курсу долара – пояснює Жанна Шахрова.

Вирушаючи у подорож закордон, українцям сьогодні необхідно врахувати кілька важливих моментів. Насамперед – перевірити правила в'їзду до конкретної країни. Туристи – не біженці, нагадує фахівець. Їм для перетину кордону потрібний закордонний паспорт. З іншого боку, слід моніторити ковидні правила.


Схожі новини

Коментарі