НОВИНИ ГРАД » Новини » Українці зможуть отримувати паспорти за кордоном

Українці зможуть отримувати паспорти за кордоном

Українці зможуть отримувати паспорти за кордоном
Читати grad.ua у  

Починаючи з 25-го червня, українці зможуть отримати закордонні та цивільні паспорти безпосередньо в Європі. У Польщі, де сьогодні найбільше українських переселенців, відкривається відділення держпідприємства «Документ».

На початку війни багато українців виїжджали за кордон за цивільними паспортами. Це дозволяє перебувати в одній із країн ЄС, що межують із Україною. Але пересуватися до інших країн без закордонного паспорта – неможливо. Також часто дітям і дорослим необхідно продовжувати дію документів.

Деякі українці на Заході мають потребу оформити довіреність на продаж свого майна на батьківщині. У таких випадках на допомогу приходять співробітники консульств та посольств України, – розповідає керівник Одеської обласної міграційної служби Олена Погребняк.

Багато українців, повертаючись додому, побоюються, що їх можуть назад не пустити до Європи. Фахівець стверджує, що такі побоювання марні.
Докладніше про питання оформлення документів та перебування українців за кордоном дивіться у підсумковій програмі «Про головне».


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: