НОВИНИ ГРАД » Новини » Справа «Дачі Маразлі»: іспит для правоохоронців
Справа «Дачі Маразлі»: іспит для правоохоронців
Читати grad.ua у  

У позові спеціалізована прокуратура вимагала визнати незаконним рішення облради про те, що дача Маразлі взагалі підлягає приватизації, та скасувати договір купівлі-продажу між управлінням майнових відносин Одеської облради та фірмою «Крок вперед».

Скандал навколо приватизації «Дачі Маразлі» розпочався кілька років тому. Одесити неодноразово проводили на Лідерсівському бульварі акції, протестуючи проти приватизації та майбутньої забудови ділянки. Справу про приватизацію «Дачі Маразлі» також розслідувала НАБУ. Де головним підозрюваним проходив Віктор Лунгул, котрий під час приватизації «Дачі Маразлі» керував управлінням майнових відносин одеської облради.

Чиновник Лунгул вважається креатурою народного депутата від «Європейської солідарності» Олексія Гончаренка. У скандалі замішаний і ще один соратник Гончаренка – екс-голова обласної ради Михайло Шмушкович. Наразі з позовом до суду про визнання незаконними будумов та дозволу на будівництво на ділянці, куди входить дача Маразлі, прийшла обласна прокуратура.

Після того, як комплекс будівель, до якого входить і дача Маразлі, відійшов у власність компанії «Крок Вперед», Одеська міськрада передала під ним земельну ділянку в оренду ТОВ «Бульвар 1906». Початкові бенефіціари якої – фірма «Крок Вперед» та Михайло Шмушкович. Пізніше міськрада видала фірмі "Бульвар 1906" будумови, згідно з якими вони можуть побудувати на цій території шести-семиповерховий курортно-оздоровчий комплекс. Ці умови і оскаржує прокуратура.


Схожі новини

Коментарі