НОВИНИ ГРАД » Новини » В одеському електротранспорті діє електронний квиток
В одесском электротранспорте действует электронный билет
Читати grad.ua у  

Купити квиток у тролейбусах та трамваях Одеси можна тепер і за допомогою смартфона. Проект безготівкової оплати був запущений у тестовому режимі ще в грудні минулого року, але зараз скористатися цією послугою може кожен охочий. Для цього необхідно завантажити спеціальний додаток та вести дані своєї банківської картки, з якої списуватимуться гроші при купівлі квитка.

Купити квиток краще заздалегідь – це заощадить час при висадженні з транспорту. Адже у трамваях валідатори встановлені у кабіні водія. Для покупки квитка необхідний інтернет та, звичайно, наявність грошей на карті. Квиток куплено, тепер можна вирушати на зупинку. Єдине, що потрібно від пасажира вже у тролейбусі – підтвердити оплату. Робиться це за допомогою спеціального пристрою – валідатора, який знаходиться або в кабіні водія у трамваях, або на передньому майданчику тролейбусів. І знову потрібний інтернет, і, крім того, Bluetooth.

Деякі одесити вже встигли познайомитися з нововведенням та враження поки що змішані. Для інших готівкова оплата сама по собі здається більш комфортною.

Цей варіант – не остаточний, зазначають у мерії, та запевняють, що згодом встановлюватимуть більш модернізовані прилади для оплати проїзду.


Схожі новини

Коментарі