НОВИНИ ГРАД » Статті » Автомобільна аптечка: як вибрати і де купити?

Автомобільна аптечка: як вибрати і де купити?

Читати grad.ua у  

Отримати штраф, можна навіть не порушуючи правил правил дорожнього руху - і всьому винні автомобільна аптечка. Багато водіїв не приділяють цьому питанню достатньої уваги: ​​обов'язковий атрибут багажника набувають після покупки нового авто, забуваючи про нього на кілька наступних років. Адже ліки мають обмежений термін придатності, тому про оновлення вмісту аптечки потрібно дбати регулярно. Що корисно знати водієві, а головне, де купити якісний і відповідний законодавчим нормам набір?

Аптечка

Автомобільні аптечки: види та особливості

Варіацій цього корисного аксесуара багато, тому важливо не помилитись при покупці. Відмінний варіант - інтернет-аптека, адже це можливість придбати сертифікований товар, який гарантовано містить все необхідне. Залежно від типу транспортного засобу, потрібно замовити один із таких варіантів:

  • АМА-1. Призначена для легкових автомобілів, а також вантажних транспортних засобів та спецтранспорту.
  • АМА-2. Для автобусів, мікроавтобусів, маршруток та іншого транспорту, який задіяний для пасажирських перевезень (від 9 пасажирів).

Основне призначення аптечки – надання допомоги постраждалим у ДТП до приїзду медиків. Тому до списку базових засобів обов'язково входять: перев'язувальні матеріали, медичні інструменти, знезаражувальні засоби, рукавички, а також кровоспинні та знеболювальні препарати.

Купівля автомобільної аптечки: корисні рекомендації

У дорозі можуть виникнути будь-які, найнесподіваніші ситуації, і краще бути у всеозброєнні: наявність аптечки може врятувати життя. А при її купівлі варто враховувати поради досвідчених автомобілістів:

  • Набір краще купувати в аптеці. Це дозволить одразу доповнити його необхідними препаратами, виходячи з індивідуальних потреб водія та майбутніх пасажирів (антигістамінні, таблетки від заколисування, препарати від головного болю, протиблювотні). Якщо не зробити цього відразу, то з високою ймовірністю покупка буде відкладена, а в екстреній ситуації залишиться лише сподіватися на допомогу відповідальних водіїв або обходитися підручними засобами.
  • На короб або сумку, в якій зберігаються медичні препарати, варто наклеїти яскравий стікер з датою закінчення терміну придатності ліків, що зберігаються. Це допоможе не забути про регулярне оновлення вмісту.
  • Вартість аптечки безпосередньо від якості препаратів, що використовуються у складі, тому економія в цьому питанні нераціональна.

А в каталозі інтернет-аптеки «Здравиця» можна легко підібрати сертифіковану автомобільну аптечку, яка містить повний перелік актуальних засобів – та замовити її за найкращою ціною.




Схожі новини

Коментарі