НОВИНИ ГРАД » Статті » Як дістатися до Праги зі Львова швидко та вигідно

Як дістатися до Праги зі Львова швидко та вигідно

Читати grad.ua у  

Світова транспортна мережа має високий рівень розвитку. Це дозволяє вибирати для поїздок найзручніші маршрути та засоби пересування. На даний момент затребуваним є поєднання Україна – Чехія.

Відповідно, перед поїздкою багато людей задаються питанням, купити квиток на автобус Львів — Прага, віддати перевагу залізниці, авіації чи взагалі поїхати автомобілем? Розглянемо особливості кожного з варіантів.

билет на автобус Львов - Прага

Варіанти поїздки Львів – Прага

Плануючи чергову поїздку, кожна людина спирається на два основні критерії: ціна та час. Кожен вид транспорту має свій маршрут та швидкість пересування. Це безпосередньо впливає на загальний час у дорозі. Крім цього суттєво відрізняється і вартість квитків на літак, поїзд та автобус. Більш детальну інформацію та ціну можна дізнатися на цій сторінці - https://transtempo.ua/route/prague-kyiv.

На літаку до Праги

Це найшвидший варіант потрапити зі Львова до Праги, оскільки повітряне сполучення має довжину 688 кілометрів. Отже, прямий авіарейс дозволяє людині подолати таку відстань лише за 3 години.

Єдиним мінусом є ціна. Вартість квитка може перевищувати 200 євро, але якщо дата та час вильоту не має особливого значення, то можна підібрати і більш бюджетні варіанти. Але в такому випадку буде ряд пересадок і сам політ затягнеться на довше.

У Прагу автобусом

Це найбільш популярний та практичний спосіб транспортного сполучення між містами. Переважна кількість туристів обирають саме цей варіант, оскільки він має низку переваг:

  • доступна ціна - квиток на комфортабельний автобус з прямим маршрутом коштуватиме приблизно 50 євро;
  • час перебування у дорозі менше доби – близько 13 годин;
  • відкривається можливість спілкування з цікавими людьми та споглядання гарних пейзажів;
  • Комфортні крісла дозволяють відмінно відпочити в дорозі.

Все це й зумовило популярність автобусів для міжнародних подорожей.

У Чехію на автомобілі

За наявності особистого транспорту люди часто замислюються про подорож до Праги на власному авто. Це зручно, оскільки є можливість самостійно розробити маршрут та зупинятися у будь-якій точці на невизначений час. При цьому не потрібно забувати і про мінуси:

  • Залежно від обраного маршруту, доведеться подолати близько 800 кілометрів, а це близько 15 години за кермом, що важко для недосвідченого водія. Відповідно, буде потрібно ночівля або відпочинок по дорозі, а це додатковий час.
  • І ще один неприємний момент – це ціна, яка в середньому буде не меншою за 100 євро, що також не є бюджетним варіантом.

До Праги поїздом

Поїзд – ще одне оптимальне рішення для поїздки до Чехії, але тут потрібно бути готовим до пересадок чи не найкоротших маршрутів. Залежно від кількості зупинок в інших містах і пересадок, час у дорозі може варіювати від 15 годин до більш ніж 24 годин.

З цього випливає, що поїзд не найшвидший спосіб, але досить комфортний, оскільки є можливість пройтися та прилягти. Що стосується другого не менш важливого критерію – ціни, то вартість квитків приблизно ідентична варіанту з автобусом або навіть трохи вищою.

За статистикою, більшість мандрівників обирають саме поїздку зі Львова до Праги автобусом. Це комфортно, вигідно та швидко. При цьому всю дорогу можна відпочивати у комфортабельному салоні, розглядати з вікна краєвиди та архітектуру старовинних міст чи спілкуватися із сусідами. Але найголовніше, що автобус – це найдоступніший варіант для подорожі до Чехії.




Схожі новини

Коментарі