НОВИНИ ГРАД » Новини » Одесским абитуриентам: подготовку к будущим тестам можно начать сегодня

Одесским абитуриентам: подготовку к будущим тестам можно начать сегодня

Одесским абитуриентам: подготовиться к будущим тестам можно уже сейчас
Читати grad.ua у  

Ни в программах подготовки, ни в процедуре проведения ВНО-2020 никаких изменений не будет. Для подготовки к здаче тестов можно брать материалы 2019 года.

Казалось бы, только недавно начался учебный год, но уже совсем скоро начнется регистрация на внешнее независимое оценивание знаний. В новом 2020-м году регистрация для ВНО будет проводиться с 3-го февраля по 24 марта. А основной этап самого тестирования будет проходить с 21 мая по 15 июня.

Сессии ВНО-2019 прошли успешно и без инцидентов. Любимыми предметами, которые выбирали випускники, стали история Украины и математика. Об этом ТРК «ГРАД» рассказал директор Одесского регионального центра оценивания качества образования Анатолий Анисимов.

Як і в минулому році найбільш популярними предметами які обирали наші  учасники ЗНО, були українська мова та література, історія України на другому місці на третьому математика, хоча в Одеській області математика і історія України майже однаковий відсоток був. 

Результаты ВНО-2019 выше по сравнению с предыдущим годом.

Якщо порівнювати з 2018 роком, то все ж таки результати виглядають трошки краще. Ну наприклад, у нас покращилися показники з таких предметів як українська мова, література та історія України, математика, фізика, географія та англійська мова. Хочу сказати, що хоча це невеличке зростання, все ж таки динаміка позитивна і вона радує, тому що і в минулому році і в цьому році зберігається оця позитивна динаміка.

Что касается внешнего независимого оценивания качества знаний нынешнего учебного года, то ни в программах подготовки, ни в процедуре проведения никаких изменений не будет, отметил Анатолий Анисимов. Для подготовки к здаче ВНО в 2020-м году можно брать материалы 2019 года, отмечает специалист.

Тобто, можна сміло брати за основу програми ЗНО 2019 року, можна користуватися тими матеріалами, які були розмішені в 2019 році, в тому числі і матеріали тестувань 2019 року, вони всі є на сайти українського центру оцінювання якості освіти, також є на сайті одеського регіонального центру. Корисно буде звернутися до сайтів інших регіональних центрів.

Необходимую информацию можно найти не только на одесском сайте, но также на региональных интернет-ресурсах других центров, отмечает Анатолий Анисимов.

Ну, ви знаєте у нас крім одеського, ще вісім регіональних центрів по всій Україні, кожен має свій сайт, і у кожного на сайті деяка цікава інформація, особливо то, що стосується підготовки, тобто методичні поради, зразки тестових зошитів різних років, зразки завдань з різних предметів і тренувальні тести, якими можна користуватися для підготовки зовнішнього оцінювання 2019 року.

Все задания тестирования не будут выходить за рамки школьной программы.

Нічого виходячого за межі шкільної програми не буде, все в межах шкільної програми, при чому, стандартного рівня, тобто, питання, які стосуються, наприклад навчання в різних там профільних класах чи спеціалізованих школах, вони виноситися не будуть, тільки те, що стосується академічного рівня.

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: