НОВИНИ ГРАД » Новини » У містах України обмежать швидкість руху на автошляхах
В городах Украины ограничат скорость движения на автодорогах
Читати grad.ua у  

З 1 листопада 2024 року в усіх містах України запроваджуються нові правила щодо обмеження швидкості на дорогах. Максимально допустима швидкість руху становитиме 50 км/год. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Правила дорожнього руху не змінюються – вони переходять на зимовий період. На тих ділянках доріг у деяких містах країни, де було дозволено підвищення обмеження швидкості до 80 км/год, дорожні знаки буде змінено на обмеження швидкості до 50 км/год.

Олексій Білошицький зазначив, що швидкісний режим на дорогах фіксують понад 300 камер. Також близько 200 приладів TruCAM, що дозволяють фіксувати перевищення швидкості у ручному режимі, використовують патрульні поліцейські. За його словами:

Саме таким комплексним методом досягається контроль над дотриманням водіями швидкісного режиму. За рік поліцейські притягують до відповідальності мільйони порушників, але все ж перевищення швидкості лишається актуальною проблемою. Потрібно не тільки контролем досягати результату, а й змінами до законодавства шляхом введення дієвих, ефективних механізмів. Наприклад, штрафних балів за численні порушення Правил дорожнього руху. Адже є порушники, які протягом року по 25 разів вдаються до порушень, мають численні штрафи. Тож в такому випадку має діяти більш суворе покарання за систематичність цих порушень. Ці законопроєкти подані та наразі перебувають на розгляді.

Нагадаємо, що нещодавно в Україні набули чинності нові положення Правил дорожнього руху. Зокрема, ближнє світло фар за містом залишається обов'язковим після 1 травня. За останні чотири роки, з початку введення автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, було складено понад 10 млн. постанов, з яких було виконано 89% та сплачено штрафів на суму понад 2,1 млрд грн.


Схожі новини

Коментарі