НОВИНИ ГРАД » Новини » Україна відправила до країн Африки 23 тисячі тонн кукурудзи

Україна відправила до країн Африки 23 тисячі тонн кукурудзи

Украина отправила в страны Африки 23 тысяч тонн кукурузы
Читати grad.ua у  

В рамках програми Grain from Ukraine з України відправлене судно, яке доставить 3 847,9 тонн кукурудзи до Мозамбіку, та 19 179,6 тонн до Малаві. Спершу вантаж вирушає до Мозамбіку морем, а вже потім буде транспортований до Малаві сушею. Після прибуття кукурудза, разом з іншими продуктами, буде використана Всесвітньою продовольчою програмою, для роздачі соціально вразливим категоріям місцевого населення.

Повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України. Як зазначили у відомстві, українська кукурудза дозволить ВПП підтримати їжею близько 200 000 тис людей у Мозамбіку та 900 000 людей у Малаві впродовж 3 місяців. А відправка стала можливою завдяки щедрим донорським внескам Швеції, Нідерландів, Франції, Південної Кореї та Португалії.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич наголосив:

Вдячні нашим Збройним силам за те, що безпекова ситуація в Чорному морі дозволяє нам спільно робити цю роботу для народів країн, які цього насправді найбільше потребують. Ми щиро вдячні уряду Франції та офісу ВПП та урядам країн донорів таких як таких як Португалія, Корея, Швеція, Нідерланди та Італія за співфінансування цього зерна та також вклад в нашу велику спільну справу.

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: