НОВИНИ ГРАД » Новини » «Хвилина мовчання»: поштова марка до Дня пам'яті захисників України

«Хвилина мовчання»: поштова марка до Дня пам'яті захисників України

«Минута молчания»: почтовая марка ко Дню памяти защитников Украины
Читати grad.ua у  

29 серпня відзначається День пам'яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Цього року виповнюється 10 років від дня Іловайської трагедії – події, яка стала символом незламності українського духу та героїзму наших захисників, які, опинившись в оточенні, продемонстрували неймовірну мужність та відданість Батьківщині. Соняшник, який став символом цієї дати, уособлює останній шлях, яким пройшли наші захисники через поля із соняшником під час «зеленого коридору».

Укрпошта до Дня пам'яті захисників випустила благодійну поштову марку «Хвилина мовчання». Урочисте погашення штемпелем «Перший день» відбудеться у Києві, а спеціальне погашення – у всіх регіонах країни.

На поштовому випуску «Хвилина мовчання відтворено роботи донецького художника Сергія Майдукова «Марсове поле. Львів» (2023) та «Меморіал на Майдані Незалежності. Київ» (2024). З початком широкомасштабної війни синьо-жовті прапори майорять на могилах героїв по всій країні, нагадуючи про величезну ціну свободи.

Тираж марки – 350 000 екземплярів. Номінал марки – U (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх простих листів без оголошеної цінності масою до 50 грамів та поштових карток, еквівалент – 15 грн + 5,00 грн (додатковий номінал, призначений для відрахування на соціальні (благодійні) цілі)). листи – 5+1 купон. Тираж конверту «Перший день» – 40 000 екземплярів, папки – 500 екземплярів.

Придбати поштовий випуск можна з 29 серпня у відділеннях поштового зв'язку, а також у поштовому маркеті.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: