НОВИНИ ГРАД » Новини » Нацбанк збільшив ліміт на карткові перекази фізичних осіб
Нацбанк увеличил лимит на карточные переводы физических лиц
Читати grad.ua у  

Національний банк України запровадив ліміт у 150 тисяч гривень на місяць для переказів фізичних осіб «з картки на картку» (P2P). Обмеження запроваджується з 1 жовтня на півроку.

Як повідомили у прес-службі НБУ, ліміт діє лише на вихідні перекази за всіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб. Ліміт не застосовується до рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою, та осіб, щомісячні доходи яких із підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження. А також у разі переказу коштів між власними рахунками клієнта, відкритими в одному банку, та до переказів юридичних осіб. Операції з реквізитів IBAN не обмежуються.

Постанова НБУ визначає п'ять критеріїв приналежності до волонтерської діяльності. Для того, щоб не потрапити під обмеження, волонтер повинен відповідати як мінімум двом критеріям:

  • фізична особа офіційно зареєстрована як волонтер;
  • проведення волонтерських зборів є типовою діяльністю за рахунками фізичної особи у постачальнику платіжних послуг;
  • фізична особа подала листа від державного органу/військової частини/благодійного фонду про співробітництво в рамках організації збору коштів;
  • фізична особа надала інформацію про заплановані суми та строки збору коштів із зазначенням мети такого збору та подальшого використання зібраних коштів;
  • інформація з відкритих джерел, соціальних мереж та Інтернету підтверджує здійснення фізичною особою волонтерської діяльності та мету волонтерських зборів.

За даними НБУ, 98% банківських клієнтів здійснюють щомісяця перекази, які не перевищують зазначену суму, отже, встановлені обмеження в жодному разі не вплинуть на їхню фінансову активність.


Схожі новини

Коментарі