НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі викрили хакера, який розробляв віруси для викрадення коштів з банківських рахунків

В Одесі викрили хакера, який розробляв віруси для викрадення коштів з банківських рахунків

В Одессе разоблачили хакера, который разрабатывал вирусы для похищения средств с банковских счетов
Читати grad.ua у  

Кіберфахівці Служби безпеки заблокували протиправну діяльність хакера, причетного до створення та поширення шпигунського програмного забезпечення. Повідомляє Управління СБ України в Одеській області.

Встановлено, що 36-річний мешканець Одеси пропонував свої послуги на форумах даркнету та закритих Телеграм-чатах. Їх вартість становила 1 500 доларів. Файли вірусів були замасковані під різні мобільні додатки. При встановленні на пристрій зловмисник отримував віддалений доступ до онлайн-банкінгу, мобільних месенджерів та інших додатків.

Крім того, з телефонів потерпілих можна було дистанційно телефонувати або приймати дзвінки, проводити онлайн-трансляції з камер пристроїв.
Під час проведення обшуків за адресами проживання фігуранта в Одесі правоохоронці вилучили мобільну й комп’ютерну техніку зі зразками шпигунських програм.

Наразі фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 361-1 Кримінального кодексу України (створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут). Йому загрожує до п'яти років розбавлення волі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: