НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі щодня не виїжджає на маршрут 20 машин «швидкої»

В Одесі щодня не виїжджає на маршрут 20 машин «швидкої»

В Одессе ежедневно не выезжает на маршрут 20 машин «скорой»
Читати grad.ua у  

Сьогодні в Одесі гостро стоїть проблема з нестачею фельдшерів і водіїв швидкої допомоги. Лише за останні 9 місяців з різних обставин з Одеського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф звільнилося понад 600 працівників. Через брак кадрів в Одесі щодня не виїжджає на маршрут 20 машин екстренки. Саме тому депутати Одеської міськради підтримали колегіальне звернення щодо бронювання фахівців «швидкої допомоги».

Міський голова Одеси Геннадій Труханов зазначив: 

Нещодавно я був на спільних навчаннях, де поспілкувався з одеськими бригадами екстреної допомоги — навантаження колосальне. Майстерність водіїв вражає, адже вони повинні за лічені хвилини доставити медиків  на місце, щоб врятувати  життя.

Ми всі розуміємо, потрібно виконувати плани мобілізації. Нашим військовим на фронті теж потрібні медики. Але ж не на шкоду тим, хто в тилу. Не можна залишати мільйонові місто, яке потерпає від регулярних ворожих обстрілів, без екстреної допомоги. Сьогодня всі присутні депутати Одеської міської ради погодилися, що вже досягнуто критичної межи.

Якщо не буде заброньовано тих, хто ще залишився у службі, то може статися так, що не буде кому приїхати на виклик. І від цього не застрахований жоден: ні робітник ТЦК, ні державний службовець, ні охоронець приватної охорони. І навіть родина військового, що сьогодні боронить Україну на фронті.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: