НОВИНИ ГРАД » Новини » Аграріям нададуть бронь на рік

Аграріям нададуть бронь на рік

Аграриям предоставят бронь на год
Читати grad.ua у  

Щоб створити умови безпечного збору врожаю, працівників аграрного сектору бронюватимуть від мобілізації. Про це розповів в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький. За словами міністра, було ухвалено кілька рішень про мобілізацію, а це:

  • наявні бронювання автоматично пролонгуються на три місяці без необхідності подачі жодного пакета документів;
  • подальше бронювання надаватиметься на 12 місяців - до цього було шість;
  • за певними професіями, наприклад, трактористи, агрономи, ветеринарні лікарі, є можливість бронювати ту кількість працівників, яка критично необхідна, водночас отримуючи погодження від військових.

Нагальна норма бронювання, за словами міністра, до 50%, але за певними професіями можна подати клопотання з обґрунтуванням щодо збільшення цієї кількості.

Також він додав, що на певних напрямках кількість працівників зменшилася приблизно до 20%. Це призвело до збільшення робочого навантаження на співробітників, що залишилися, через мобілізацію більшої частини персоналу. Згідно з його думкою, особливо затребуваними є інженерні професії як в аграрному секторі, так і в Збройних Силах: трактористи, машиністи та інженери, що спеціалізуються на елеваторному обладнанні.

Так торік через нестачу робітників (трактористів, комбайнерів) в Одеській області працівникам агросфери також надавали бронь від мобілізації. В ОВА запрошували всіх охочих працювати навчатися затребуваних спеціальностей за допомогою Центрів зайнятості.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: