НОВИНИ ГРАД » Новини » Мовний скандал в Одесі: омбудсмен відреагував на інцидент що стався на форумі

Мовний скандал в Одесі: омбудсмен відреагував на інцидент що стався на форумі

Языковой скандал в Одессе: омбудсмен отреагировал на инцидент, который произошел на форуме
Читати grad.ua у  

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь відреагував на інцидент, що стався на бізнес-заході в Одесі, звідки дівчину вивели після її прохання до спікера перейти на українську. Про це він написав у соцмережі Facebook.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь написав:

Одеський мовний скандал - це класична історія про граблі, на які наступили організатори. Запросивши на захід людей, які вимагали забезпечити їхнє право на інформацію державною мовою, ініціатори «бізнес-заходу», маючи іншомовних спікерів, порушили відразу декілька статей мовного закону і кримінального кодексу. Це, на жаль, та проблема, яка все ще має місце у свідомості малочисельної когорти зросійщених сучасників.

Він зазначив, шо випадок коли цькують за мову та виганяють з публічної події - це і предмет уваги правоохоронних органів. Реакція має буде жорсткою, а порушники покарані. Омбудсмен додав, що сподівається також на реакцію місцевої влади.

Нагадаємо, в Одесі на бізнес-заході «Вечір нетворкінгу» одна з відвідувачок попросила російськомовного спікера перейти на українську мову або забезпечити їй перекладача. Після цього її вивели з зали.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: