НОВИНИ ГРАД » Новини » Херсон в окупації: як живуть і на що сподіваються його мешканці
Херсон в окупації: як живуть і на що сподіваються його мешканці
Читати grad.ua у  

Херсон – тихе затишне місто на Півдні України з відносно невеликою чисельністю населення – близько трьохсот тисяч мешканців. Це єдине місто в країні з річковим та морським портами. Херсон, як люблять жартувати місцеві, батьківщина кавунів та томатів. Щороку на честь негласного символу у регіоні проводять тематичний кавуновий фестиваль, де обирають найкращу ягоду сезону. Хвойні ліси, Чорне та Азовське моря, рожеві озера, мальовничі кар'єри, великі природні заповідники, родючі поля та буйно квітучі степи.

Херсонська область є унікальною своїми природними умовами. Саме тут розташована найбільша в Україні та друга за величиною в Європі пустеля – Олешківські піски. Її площа – понад 200 тисяч га. В останні роки Херсонський регіон мав особливу популярність серед туристів. Щороку в теплу пору року подивитися на місцеві краєвиди приїжджало багато жителів як України, так і інших країн. Проте, цього літа милуватися тут, на жаль, не буде чим. Після вторгнення російської армії на територію нашої країни та нав'язуванням у Херсонському регіоні «руського миру», тут можна побачити лише смерть, страх та зруйновані життя.

Перші дні війни у Херсоні та області були найкровопролитнішими. Десятки мирних жителів загинули у спробах зупинити російську техніку, а також намагаючись утекти від ворожої агресії.

Херсон був повністю окупований російською армією 2-го березня. Вже більше трьох місяців тут не звучать попереджувальні про небезпеку сирени, а в цей час за вікном чутні   вибухи та автоматні черги – розповідають очевидці.

У перші дні окупації в Херсоні можна було спостерігати величезні черги – магазини, автозаправні станції, банкомати, аптеки. Місцеві жителі, у невідомості, що на них чекає далі, намагалися запастися всім необхідним, – продовжують свою невеселу розповідь очевидці подій.

Сьогодні російські окупанти закрили кордон Херсонської області з Україною. У місті – гуманітарна катастрофа, всі товари везуть із Криму, людям нав'язується російська пропаганда. Проте херсонці не здаються і продовжують сподіватися на якнайшвидше звільнення їх Батьківщини.

Що приніс херсонцям руський мир, та як мешканці окупованих територій наближають перемогу України – ТРК «ГРАД» продовжить розповідати у наступних випусках новин.


Схожі новини

Коментарі