НОВИНИ ГРАД » Новини » Что делать при утере паспорта или получении поддельных документов

Что делать при утере паспорта или получении поддельных документов

Читати grad.ua у  
Вопросы, связанные с оформлением и выдачей паспортов – как внутренних, так и для выезда за рубеж – стали основными в ходе семинара-практикума, на который в Одессе собрались представители подразделений миграционной службы Украины и центров предоставления админуслуг из разных городов Юга Украины.

Одесса выбрана для проведения такого семинара не случайно.

Евгения Абрамова, Директор департамента предоставления административных услуг ОГС:
Одеса перше місто в Україні, яка яке надало ее на на надала пільги за оформленням біометричних паспортів для одеситів, тому, ми вважаємо що ми маємо певний досвід, і керівник, голова державної міграційної служби Максим Юрієвич Соколюк, вирішив, що цей кл, що цей семінар можна провести в Одесі, це буде корисно, а і в тому числі нашим колегам, працівникам в тому числі державної міграційної служби з інших регіонів буде цікаво подивитися наш ЦНАП   

Вопросов, которые необходимо обсуждать и решать – множество.

Алена Погребняк, Начальник ГУ Государственной миграционной службы Украины в Одесской области:
На сьогоднішній день, в нас є багато змін. Є зміни щодо оформлення біометричних паспортів, є зміни щодо рішення суду, яке було розповсюджено в масмедіа, щодо видачі паспортів старого зразку, у вигляді паспортів - книжечок, все це сьогодні буде обговорюватися. Все це питання саме змін документування громадянин України паспортами.

Сегодня,  загранпаспорта выдаются в срок и в комфортных условиях.

Сергей Донской, директор Департамента организационного обеспечения Государственной миграционной службы:
Достаточно нашумевшая была история с очередями, да, на получение загранпаспорта, теперь эта проблема ликвидирована, очередей нету, все документы получаются в срок, ээ очен6ь быстро, очень комфортно, и опять таки, в плане того, в плане удобства людям оформления, да, документов , многое изменилось, с добавлением ЦНАПов.

Небольшие задержки могут происходить только в случае получения первого биометрического паспорта.

Евгения Абрамова, Директор департамента предоставления административных услуг ОГС :
Ми спостерігали не своєчасний друк паспортів, через нестачу обладнання з персоналізації, на разі державної підприємство вирішило це питання, паспорти практично всі друкуються вчасно, аєа а є випадки, коли терміну не дотримуються, це пов’язано з тим що, якщо людина отримує перший біометричний паспорт, не важливо, це айди картка, або для виїзду за кордон, ее необхідно зробити процедуру ідентифікацію особи.

Защита от мошеннических действий с документами – также одна из тем семинара. 

Алена Погребняк, Руководитель главного управления государственной миграционной службы Украины в Одесской области:
На сьогоднішній день є багато питань, щодо недійсності документів, щодо документів, які є втраченими, щодо документів ее громадян, які на сьогоднішній день залишилися на окупованої території. Є шахрайські схеми, щодо приклеювання фотокарток, є багато питань, які будуть потім ееее розповсюджені в масмедіа, яким чином можливо захистити себе щодо шахрайських дій, з боку нерухомості, з боку рухомого майна, автотранспорту, як перевіряти, за якими реєстрами, паспорт громадянина України, який є покупцем або продавцем. 

Есть категории граждан, которые не желают оформлять биометрические паспорта. Как будет решаться вопрос в таких случаях, также тема для обсуждения.

Алена Погребняк, Руководитель главного управления государственной миграционной службы Украины в Одесской области:
Є рішення Верховного суду, щодо оформлення паспортів старого зразку у вигляді книжечок, особам за релігійними переконаннями, які відмовляються від айдікартки, но, це також є питанням на сьогодньоденному обговорюванні, і безпосередньо ми не можемо закривати очі, на те що це рішення є, і ми в правовій державі забовязані  його виконувати. Тобто, буде визначатися порядок, тому що на сьогоднішній день, бланків паспортів старого зразку у вигляді книжечок в регіональних підрозділів міграційної служби взагалі немає.

Обсуждение специалистами насущных вопросов оформления, изготовления и выдачи документов и решение возникающих проблем будет способствовать дальнейшей оптимизации этих процессов.
Вы когда-нибудь теряли документы?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
-39

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: