НОВИНИ ГРАД » Статті » Скільки коштує долар: Приватбанк оприлюднив свіжий курс
Сколько стоит доллар: Приватбанк обнародовал свежий курс
Читати grad.ua у  

Сьогодні курс валют перевіряє велика кількість українських громадян, що пов’язано із нестабільністю та постійними змінами курсу євро та долара. Зміна курсу валют може вплинути на підвищення вартості продуктів харчування, медикаментів, одягу та товарів першої необхідності.

Приватбанк оприлюднив свіжий курс валют, відповідно до якого долар становить 39,84 грн., а євро – 43,29 грн. при карткових розрахунках. Змінився курс на обмін валют Приватбанк: купівля долара становить 39,4 грн., продаж долара – 40,0 грн.; купівля євро становить 42,5 грн., а продаж євро – 43,5 грн.

Приватбанк оперативно оприлюднює інформацію щодо зміни курсу валют, тому завжди можна ознайомитися з актуальними даними щодо купівлі/продажу євро, долару та інших валют в режимі онлайн.

Що впливає на курс валют: основні фактори

Курс валют в Приватбанку та інших банківських установах в найбільшій мірі залежить від офіційного курсу валют, який встановлюється Національним Банком України. НБУ кожного дня (крім вихідних та святкових днів) встановлює офіційний курс після завершення торгів на МВРУ. Цей курс розсилається всім банкам.

Банківські установи кожного вечора отримують дані офіційного курсу валют, відповідно до якого встановлюють власний курс на наступний день. Банківські установи встановлюють свій курс, зважаючи на установлений розмір комісії по відношенню до офіційного курсу.

Розмір комісії банку залежить від об’єму продажу та купівлі іноземних валют, які виробляються банківською установою. Ще одним фактором, що впливає на курс валют в банку, виступає його репутація та стабільність. Чим вищі ці показники, тим більші об’єми обороту іноземних валют, тому курс обміну більш вигідний.

приватбанк

Фінансовими експертами виділено 5 найважливіших факторів, що впливають на курс валют в банках:

  1. Зовнішньополітична ситуація.
  2. Економічна стабільність в державі.
  3. Рівень інфляції.
  4. Рівень довіри громадян до національної валюти.
  5. Інформаційні атаки та вкидання, що можуть впливати на виникнення паніки.

Панічні настрої серед громадян впливають на зростання попиту на фінансові послуги: обмін валют, зняття депозитів, вкладів тощо. Важливо, що наразі в Україні діють оновлені правила обміну валют.

Валютно-обмінні операції в банківських установах повинні здійснюватися з усіма справжніми банкнотами іноземних валют, що підтверджено лічильниками та детекторами. Виключення становлять лише значно пошкоджені та зношені банкноти. При реалізації валютних та обмінних послуг банки та небанківські установи не можуть встановлювати обмеження щодо року емісії та номіналу банкноти.




Схожі новини

Коментарі