НОВИНИ ГРАД » Статті » Як вибрати робот-пилосос: кращі моделі в 2024 році за ціною та якістю
Как выбрать робот-пылесос: лучшие модели в 2024 году по цене и качеству
Читати grad.ua у  

Коли немає сил і часу проводити щоденне прибирання будинку, на допомогу приходять роботи-пилососи. Автоматичні прибиральники без участі людини навчилися збирати пил на різних типах покриттів, у тому числі на килимах із коротким та довгим ворсом. Має попит серед покупців і робот пилосос з функцією вологого прибирання. Але щоб потім не розчаруватися у покупці, потрібно розібратися, за якими параметрами вибирати робот-пилосос для вашого будинку.

Робот-пилосос - що це і як вибрати

Сучасний пристрій, призначений для автономного прибирання, є диском, всередині якого розташовані електричний двигун і контейнер для пилу. У нижній частині ми бачимо робочі органи – ротаційні та турбощітки, підлогарі або платформа для встановлення вологої мікрофібри, отвір для всмоктування пилу. У верхній частині розташований блок датчиків, які допомагають роботу-пилососу орієнтуватися у просторі.

Ключові моменти при виборі робота-пилососу для домашнього застосування:

  1. Визначтеся з типом збирання – робот-пилосос для сухого прибирання на твердих або килимових покриттях, робот-пилосос миючий;
  2. Технічні характеристики – потужність всмоктування, ємність батареї та час автономної роботи;
  3. Габарити – їх враховують, щоб робот міг вільно забиратися під меблі та збирати пил у найвіддаленіших куточках вашої квартири;
  4. Док-станція та її тип – у найпростішому вигляді це звичайна зарядна станція, а дорожчих моделях на “базі” відбувається вилучення зібраного сміття, підзарядка, наповнення резервуара водою, очищення щіток;
  5. Спосіб вологого прибирання - звичайне зволоження підлоги м'якою фіброю, або повноцінне миття за допомогою дисків, що обертаються.

Привертають увагу при покупці і на такий параметр, як площа прибирання на одному заряді. Вона може змінюватись в діапазоні від 25-50 до 400 метрів квадратних. Відповідно, для великого будинку слід купувати потужніший і продуктивніший робот-пилосос з ємною батареєю та містким резервуаром для пилу. Тоді як для невеликих міських квартир цілком вистачить маленького робота-пилососа із середніми характеристиками для швидкого та якісного проведення збирання.

Робот-пылесос

Скільки буде коштувати робот-пилосос у 2024 році

Найдоступніші за ціною роботи-пилососи випускають такі бренди як Sencor, Midea, Xiaomi. Ціни стартують від 3553 гривень. Так, Sencor SRV1000SL, який коштує трохи дорожче за три тисячі гривень, вміє виконувати сухе прибирання на твердих покриттях. Об'єм його пилозбірника становить 0,2 літра. Він оснащений мінімальним набором датчиків для орієнтації у просторі. Заряд батареї вистачає на 80 хвилин автономної роботи.

Одна з найпопулярніших моделей – ECOVACS DEEBOT OZMO N10 коштуватиме покупцю 10 999 гривень. Переваги даної моделі:

  • пилососить та миє одночасно;
  • працює на різних поверхнях – твердих та на ковроліні;
  • система датчиків дозволяє уникати перешкод, визначати тип покриттів та забруднень, самостійно підбирати відповідний спосіб збирання;
  • ємна батарея 5200 мАч забезпечує понад п'ять годин автономної роботи.

При розрядженні робот самостійно повертається до зарядної станції.

Якщо ж шукаєте повністю автоматичний та універсальний пристрій з функціями вологого та сухого прибирання, рекомендуємо звернути увагу на такі моделі:

  1. ECOVACS DEEBOT OZMO T20 OMNI;
  2. Roborock Vacuum Cleaner Q8 Max;
  3. Lydsto W2 зі станцією самоочищення;
  4. Samsung Jet Bot AI+ із системою штучного інтелекту;
  5. Rowenta X-Plorer 95 Total Care Connect.

Ціна таких роботів-пилососів більш просунутого рівня становитиме від 20 тисяч гривень. Але вкладені кошти швидко повернуться назад, оскільки ви зможете на тривалий термін забути, що таке прибирання за допомогою віника, швабри або звичайного пилососа з мішком.




Схожі новини

Коментарі