НОВИНИ ГРАД » Статті » Чистота та затишок будинку: найефективніші лайфхаки

Чистота та затишок будинку: найефективніші лайфхаки

Читати grad.ua у  

Затишний будинок, куди завжди хочеться повертатися, є природним бажанням кожної людини. Однак на підтримання порядку та чистоти не завжди вистачає часу. Ефективні засоби для чищення, багато з яких ви знайдете в магазині PROSTOR, значно полегшують завдання. Також варто користуватися кількома порадами – завдяки їм рутинне прибирання стане ще простіше.


Чистота и уют дома: самые эффективные лайфхаки

Як підтримувати вдома лад?

Багато людей звикли проводити генеральне прибирання, проте часто нехтують щоденними невеликими. Насправді саме маленькими кроками створюються чистота, порядок та затишок. Зверніть увагу на деякі поради.

Відразу розбирайте принесені додому речі

У багатьох є погана звичка приносити з роботи або магазину пакети, після чого залишати їх у передпокої чи кімнаті. Саме таким чином формується безладдя. Візьміть собі за правило протягом кількох годин розкладати вміст пакетів на місця.

Щодня приділяйте 20 хвилин наведенню чистоти

Можете просто включати таймер і недовго складати речі, протирати полиці або мити духовку. Робіть ті побутові завдання, які вважаєте першочерговими. Така корисна звичка дозволить завжди підтримувати чистоту.

Користуйтесь перевагами технічного прогресу

Побутова техніка заощадить час та сили. Посудомийні машини, роботи-пилососи, парові швабри - все це полегшує повсякденні завдання.

Найчастіше прайте

Кошик з брудною білизною, що вивалюється, або розкидані по квартирі речі виглядають як мінімум неестетично. Тому не варто запускати пральну машину лише раз на тиждень – робіть це частіше.

Як правильно розхламлятися?

Навіть якщо вам вдається підтримувати чистоту, є ще одна проблема — наявність непотрібного мотлоху. Щоб позбутися подібних речей, дотримуйтесь кількох правил:

  • вчіться швидко і без жалю приймати рішення викинути мотлох;
  • розділіть весь простір у будинку на невеликі зони і приділяйте щодня трохи часу розхламленню однієї з них;
  • ставтеся до усунення мотлоху як до важливого завдання і заздалегідь плануйте дату і час, коли цим займетеся.

Якщо ви ставитеся до тієї категорії людей, котрі сильно прив'язуються до речей, можете дати собі умовний термін. Припустимо, потрібно вирішити, що сукня, що стала немодною, пролежить на полиці ще тиждень — протягом цього часу можна трохи посумніватися, а далі віддати її на переробку.




Схожі новини

Коментарі