НОВИНИ ГРАД » Статті » Чи варто купувати віконний пилосос: способи догляду за вікнами
Стоит ли покупать оконный пылесос: способы ухода за окнами
Читати grad.ua у  

Віконні пилососи з'явилися у продажу досить давно, але поки що не встигли завоювати таку ж популярність, як пристрої для підлоги. Багато користувачів досі сумніваються в їхній ефективності і воліють намивати скло вручну. У хід йдуть дідівські методи, перевірені часом, та сучасні лайфхаки. Кожен спосіб має свої переваги, але жоден з них не може зрівнятися у зручності з автоматизованим миттям.

Пилосос для вікон значно полегшує завдання. Він швидко справляється навіть із застарілими забрудненнями, може працювати всередині приміщення та зовні, не залишає розлучень та плям, зручно «сидить» у руках. Вага пристрою невелика, керувати ним під контролем дорослих може навіть дитина.

Купівля віконного пилососа – вигідне вкладення. Сфера його експлуатації ширша, ніж може здатися на перший погляд. З однаковим успіхом за допомогою гаджета можна вимити вікна у квартирі, скляні двері на дачі, дзеркала у ванній та спальні, стінки шафи-купе, кахельну плитку та інші гладкі поверхні.

Вбудований акумулятор уможливлює експлуатацію навіть там, де немає розеток. Його заряду вистачає, щоб за один підхід упорядкувати всі вікна в квартирі або будинку. Якщо площа скління занадто велика, прибирання можна продовжити після підзарядки.

Мінус ручного пилососа для вікон у тому, що його незручно використовувати для миття зовнішньої поверхні скла у багатоповерхових будинках. Користувачеві доводиться ставати на підвіконня та висовуватись з вікна, щоб дістати до далеких кутів склопакета. Досить ризикований «захід», якщо врахувати відсутність страховки.

Для клінінгу на великій висоті найбільше підходять віконні роботи. За їхню фіксацію відповідають присоски, а захист від падінь забезпечує страхувальний трос.

Причин купівлі віконного пилососа (звичайного чи роботизованого) — маса. Найголовніші з них:

  1. Приріст ефективності збирання. Достатньо один раз «пройтися» склом пилососом, щоб вони засяяли чистотою.
  2. Економія часу. Вручну одне вікно потрібно мити не менше 10-15 хвилин, гаджет за цей час упорядковує від 3-6 стекол.
  3. Зручність . Не потрібно шукати серветки, губки, ємність для миючого засобу – пилосос укомплектований усім необхідним.

Роздумуючи над доцільністю експлуатації пилососу для вікон, можна протестувати альтернативні методи догляду за вікнами.

Миття шваброю

У магазинах госптоварів можна знайти десятки пристроїв для миття скла. Одне з них – швабра з поролоновою або тканинною насадкою. На вигляд і за принципом роботи вона практично ідентична звичайній швабру для підлоги. Для зручного управління передбачена висувна (нерідко — ручка, що згинається).

Процес використання швабри складається з таких етапів:

  • приготування розчину з миючого та води;
  • змочування насадки у розчині;
  • плавне протирання скла вологою насадкою;
  • зміна насадки на суху, видалення залишків води.

Миття оцтом

Оцет часто фігурує в рецептах, що допомагають позбавитися неприємного запаху в холодильнику, нальоту в пральній машині, розлучень на склі. Його потрібно додавати в мильний розчин у співвідношенні 70 мл на півлітра рідини. Наносити отриманий розчин на вікна зручно м'якою губкою або серветкою. Головне — після видалення забруднень не забути промити шибки чистою водою і протерти насухо безворсовим рушником.

Миття картоплею

Як би смішно це не звучало, сира картопля, а точніше — картопляний крохмаль, добре справляється із забрудненнями на скляних поверхнях. Достатньо розрізати бульбу навпіл, натерти ним скло і залишити на півгодини. Як тільки картопляний сік висохне, його можна стерти вологою мікрофіброю.

Всі перелічені способи не позбавлені недоліків: довгу швабру складно утримувати в руках, оцет є джерелом різкого запаху, а крохмаль змивається важко і може залишити дрібні подряпини. Напрошується висновок: з пилососом швидше, зручніше та безпечніше.

Всі перелічені способи не позбавлені недоліків: довгу швабру складно утримувати в руках, оцет є джерелом різкого запаху, а крохмаль змивається важко і може залишити дрібні подряпини. Напрошується висновок: з пилососом швидше, зручніше та безпечніше.




Схожі новини

Коментарі