НОВИНИ ГРАД » Статті » Яке значення має антимюллеровий гормон для вагітності

Яке значення має антимюллеровий гормон для вагітності

Читати grad.ua у  

Під час підготовки до вагітності значення має стан гормонального тла в організмі. На репродуктивний потенціал жінки впливає антимюллеровий гормон (АМГ). Він показує запас повноцінних яйцеклітин у яєчниках, що дозволяє визначити можливості зачаття.

Норма АМГ для вагітності

Вироблення антимюллерового гормону відбувається в організмі, і у жінок репродуктивного віку його рівень знаходиться в діапазоні від 1 до 2,5 нг/мл. Максимальна кількість АМГ присутня у період від 20 до 30 років, з подальшим зниженням до настання менопаузи. Після цього неможливо визначити гормон, оскільки репродуктивна функція втрачає свої властивості.

антимюллеровый гормон (АМГ)

Раннє зниження рівня антимюллерового гормону може спостерігатися і у дівчат у молодому віці, що створює проблеми при спробах завагітніти. З цієї причини потрібна періодична перевірка показника.

Функції, які можна відстежити на основі рівня гормону в організмі:

  • період настання менопаузи;
  • планування вагітності;
  • контроль стимуляції яєчників

АМГ вважається своєрідним індикатором жіночої фертильності, та його моніторинг дозволяє виявити проблеми у стані здоров'я жінки. Вихід гормону межі загальноприйнятої норми — сигнал, що у організмі відбувається порушення репродуктивних процесів. При підвищенні рівня антимюллерового гормону існує ризик ускладнень овуляції, її повної відсутності та розвитку пухлини у яєчниках.

Падіння АМГ вважається ознакою зниження оваріального резерву - показника, що демонструє кількість придатних яйцеклітин для запліднення та тимчасовий період, протягом якого можливе зачаття для конкретної пари.

Моніторинг антимюллерового гормону - частина стратегії майбутнього планування дітей. У ситуації, коли існує порушення вироблення АМГ, і у жінки відсутня зараз партнер, рішенням може стати заморозка яйцеклітини. Показник дозволяє визначити початок зниження естрогену, який необхідний для збереження молодості. АМГ є діагностичним критерієм синдрому полікістозних яєчників.

антимюллеровый гормон (АМГ)

Регулярна перевірка антимюллерового гормону дозволяє правильно спланувати вагітність, на ранній стадії виявити існуючі проблеми та захворювання, що допоможе вчасно розпочати їх лікування. Діагностика АМГ виконується і чоловіків. У цьому випадку вона необхідна для оцінки чоловічої статевої функції у різні періоди життя та виявлення причин безпліддя.




Схожі новини

Коментарі