НОВИНИ ГРАД » Статті » Як вибрати блокатори ароматази для спортсменів
Как выбрать блокаторы ароматазы для спортсменов
Читати grad.ua у  

Із самої назви можна зрозуміти, що блокатори ароматази – це препарати, що блокують ароматазу. Що вони блокують? Основне вплив інгібатора – зниження концентрації естрогенів, своєю чергою, сприяння виробленню високого рівня свого тестостерону і гонадотропних гормонів.

Можна зробити висновок, що препарати цього типу служать для збільшення м'язової ваги та посилення витривалості.

Функції блокатора ароматази

Бодібілдер використовують ці препарати при вживанні анаболічних стероїдів. У такому комплексі спостерігаються такі дії від інгібітору ароматази:

  • запобігання гіпертензії (захист від кардіологічної хвороби, що супроводжується високим артеріальним тиском);
  • профілактика гінекомастії (збільшення грудних залоз у чоловіків за рахунок гормонів – естроген та пролактин);
  • збільшення рівня анаболічних гормонів у крові (власне, ці гормони найбільше сприяють зростанню м'язів та підвищенню витривалості);
  • підвищення рельєфності (це спостерігається за рахунок усунення негативного впливу естрогенів)
  • зменшення естрогенного придушення осі гіпоталамус-гіпофіз-яєчка (це призводить до швидкого відновлення після тренувань).

Види блокаторів ароматази

Існує кілька типів інгібіторів. Кожен зможе знайти потрібний для себе на сайті інтернет-магазину shopsteroide24 .

  1. анастразол. Головною перевагою є відсутність побічних реакцій при правильному вживанні. Поліпшується лібідо, виводиться зайва вода та шкідливі мікроелементи з організму, підвищується тонус, відновлюється гормональне тло.
  2. Летрозол. Знижує рівень поганого холестерину та гормону естроген. В результаті цього виводить рідину, захищає від гінекомастії та підвищеного артеріального тиску.
  3. Провірон. Підвищує тонус всього організму. У незначній кількості спалюється підшкірний жир, виводиться зайва вода та нормалізується кількість чоловічого статевого гормону.
  4. Тамоксіфен. Стабілізує вироблення статевого гормону у чоловіків, захищає від негативного впливу анаболіків, таких як збільшення зайвої рідини, розвиток гінекомастії та гіпертонії.
  5. Екземестан. Не впливає на кортизол та альдостерон. Препарату не властива естрогенна та прогестагенна активність, тобто активність жіночих чи чоловічих гормонів не спостерігається.

Протипоказання

Як таких протипоказань для блокаторів ароматази немає. Однак є обов'язкова умова – перед початком вживання проконсультуватися з лікарем та особистим тренером.

Побічні ефекти

Головним побічним ефектом є погіршення стану кісток та болю в суглобах. Така дія може призвести до частих та серйозних переломів. Це зумовлено тим, що естроген – це не лише гормон, важливий для жіночої статевої системи, але й для підтримки стану кісток у представників обох статей.

Також при надмірному вживанні блокаторів та ігноруванні рекомендацій лікаря спостерігають зворотні дії препарату:

  • уповільнення чи повна зупинка приросту м'язової маси;
  • негативні зміни психологічного здоров'я можуть проявлятися депресією або різкими перепадами настрою;
  • погіршення сексуального життя, можливе зниження лібідо;
  • підвищення рівня злоякісного холестерину в організмі.

Висновок

Отже, вибирати блокатори ароматази варто, виходячи з власних потреб. Звичайно, тип інгібатора можна вибрати самим, але перед покупкою та вживанням обов'язково консультуйтеся з лікарем та тренером. Ці дії слід вживати, щоб уникнути оборотної дії препарату.




Схожі новини

Коментарі