НОВИНИ ГРАД » Статті » Донорство яйцеклітин – подарувати надію
Донорство яйцеклеток — подарить надежду
Читати grad.ua у  

Зараз безпліддя перестало бути вердиктом, який не підлягає оскарженню. Адже наука зробила крок далеко вперед і пропонує найрізноманітніші технології, що дозволяють стати батьками тим, хто не може цього зробити природним шляхом з тих чи інших причин.

Докладніше про те, що таке донація яйцеклітин на feskov.ua написали спеціалісти-репродуктологи клініки. Тут уже багато років поспіль пари, які зіткнулися з неможливістю зачати дитину, отримують допомогу та стають батьками.

Особливості донорства ооцитів (яйцеклітин)

Всі давно знають, що однією з найпоширеніших програм лікування безпліддя є ЕКО. Але іноді біоматеріал пари не підходить для штучного запліднення. І якщо це стосується жінки, тоді використовується донорська яйцеклітина.

Рекомендується використання донорської яйцеклітини у разі:

- Пізнього репродуктивного віку жінки;

- Виснаження яєчників;

- Високого ризику розвитку генетичних захворювань;

- Хіміо- або променевої терапії в анамнезі;

- Травмування або патологій розвитку статевих органів;

- Безуспішних процедур ЕКЗ з власним біоматеріалом.

Основні етапи ЕКЗ з донорством яйцеклітин

Спочатку всі пари проходять повне обстеження, у результаті якого визначаються особливості проведення ЕКЗ у кожному даному випадку. У разі потреби використання донорського біоматеріалу з каталогу клініки підбирається відповідний донор.

Для цього відстежуються безліч параметрів: від росту, ваги, кольору очей та волосся до хобі, освіти, резус-фактора та групи крові. Репродуктолог допомагає парі підібрати оптимального кандидата з урахуванням вимог майбутніх батьків.

Після цього за допомогою гормональних препаратів у донора та реципієнта синхронізується менструальний цикл, що дуже важливо для подальшого запліднення. Організм майбутньої матері має бути «налаштований» на вагітність.

Для донора також використовуються препарати, що стимулюють вироблення та дозрівання кількох ооцитів: це значно підвищує шанси успіху подальшої процедури. Адже не всі яйцеклітини можуть бути успішно запліднені.

Донорство яйцеклеток

Майбутня мати, у свою чергу, приймає препарати, що викликають потовщення стінок матки – це необхідно для успішної пересадки заплідненої яйцеклітини в майбутньому та імітує процеси, що відбуваються в організмі вагітної жінки.

Рівень гормонів у крові постійно контролюється за допомогою аналізів крові, які регулярно здають реципієнт та донор. Донору також робиться регулярне УЗД яєчників, що дозволяє точно визначити стадію розвитку яйцеклітин.

Після дозрівання ооциту його проколюють введеною в піхву голкою - ця процедура проводиться під загальною анестезією і триває близько 20 хвилин. У цей же день майбутній батько здає сперму для запліднення або використовується раніше заморожений матеріал.

Ембріолог аналізує всі отримані яйцеклітини та відбирає ті, які оптимально підходять для запліднення. Те саме відбувається і з біоматеріалом чоловіка - відбираються рухливі і здорові сперматозоїди.

Відібрані яйцеклітини запліднюються сперматозоїдами, після чого отримані ембріони імплантуються в організм майбутньої матері. Варто зазначити, що така процедура дозволила стати батькам безлічі пар, які не змогли отримати вагітність іншим способом.




Схожі новини

Коментарі