НОВИНИ ГРАД » Статті » Сміливий прогноз від Standard Chartered: Bitcoin досягне позначки 120 000$

Сміливий прогноз від Standard Chartered: Bitcoin досягне позначки 120 000$

Читати grad.ua у  

Транснаціональна фінансова корпорація Standard Chartered заявила, що до кінця 2023 року вартість Bitcoin досягне позначки 50 000 доларів , а протягом 2024 року вартість зросте до 120 000 доларів . Така думка пов'язана з різким скороченням сукупної пропозиції криптовалюти. Разом з моніторингом Біткоїн обмінників Scanbit спробуємо детальніше розібратися, наскільки аргументовані подібні заяви від фінансового гіганта.

Чинники, які сприяють зростанню Bitcoin

Не лише шок пропозиції, а й поточна банківська криза може стати причиною, через яку головна криптовалюта зможе досягти свого історичного максимуму у вартості. Прогноз вже встигли назвати результатом "ефект BlackRock".

Згідно з дослідницькими звітами, які були представлені в понеділок Standard Chartered Bank, BTC вже в 2023 році може досягти позначки 50 000 доларів, а до кінця наступного року досягти нового історичного максимуму - 120 000 доларів.

Також є думка, що через нещодавнє підвищення вартості на Біткоїн, майнери можуть почати накопичувати більше запасів. Як результат, почнеться дефіцит пропозиції, що обов'язково позначиться на вартості коїну.

Bitcoin і віра в зростання від Standard Chartered

На початку квітня 2023 року британський банк Standard Chartered підвищив прогноз вартості головної криптовалюти до 100 000 доларів. Такий прогноз був спочатку пов'язаний з тим, що на ціну можуть впливати різні фактори, включаючи поточну кризу в банківському секторі.

Разом з цим такі сміливі рішення пов'язані з тим, що цифровий ринок уже пережив «криптовалютну зиму». Один з головних аналітиків банків Джефф Кендрік заявив, що тепер прогноз має потенціал зростання 20% .

Також аналітик упевнений, що причина сплеску Bitcoin криється в динаміці пропозиції, що пов'язано з великими витратами майнерів на видобуток BTC та обслуговування мережі. Як результат, продається менше криптовалюти, тому створюється дисбаланс попиту та пропозиції, внаслідок чого виграють саме інвестори.

Якщо буде підвищено прибуток майнерів на здобуті Біткоїни, вони можуть продавати менше, але збережеться приплив грошей. У результаті зменшиться чиста пропозиція BTC і підвищуються ціни. Якщо зараз вони змушені продавати всі здобуті коїни, щоб покривати витрати, то при досягненні позначки 50 000 доларів продаватимуть не більше 20-30%. Це близько 180-270 з 900 на день. Тобто скорочується чиста пропозиція на 250 000 BTC на рік .

Яка поточна ситуація на ринку криптовалют із Bitcoin?

Криптовалютний сектор за 2022 рік втратив трильйони доларів через підвищення відсоткових ставок та краху низки компаній, пов'язаних із цифровими валютами, зокрема, FTX. Це все сприяло тому, що до кінця 2022 Біткоїн стрімко падав.

З початку 2023 року ціна на Bitcoin зросла на 80%. Поточна вартість складає 30798 доларів, але це все одно менше 50%, ніж пікове значення в 2021 році.

Чи вірити прогнозам від Standard Chartered?

Абсолютно щороку низка аналітиків прогнозує неймовірно стрімке зростання BTC. У 2020 році аналітик Citi стверджував, що до кінця 2022 року вартість головної монети повинна досягти позначки 318 000 доларів . Але ми вже знаємо, що минулий рік закінчився з позначкою 16500 доларів .

Необхідно відзначити, що рішення BlackRock подати заявку на спотовий біржою фонд Біткоїн та деяких інших відомих учасників, які управляють активами, викликало зрушення стосовно BTC в основних ЗМІ.

Також колишній генеральний директор біржі BitMEX Артур Хейс упевнений, що спостерігається невблаганна тенденція технічного прогресу в усьому світі, що сприятиме лише зростанню цін. Він упевнений, що штучний інтелект, який зараз активно розвивається, вибере як кращу валюту саме Bitcoin через його унікальні характеристики.

Важливо дослухатися фінансових гігантів, але використовувати інформацію виключно для ознайомлювальних цілей. Вартість криптовалюти залежить від десятків різних факторів, тому очікування можуть виправдатися, або всі цифрові активи зваляться.




Схожі новини

Коментарі