НОВИНИ ГРАД » Статті » Намет як обов’язкова складова відпочинку на природі

Намет як обов’язкова складова відпочинку на природі

Читати grad.ua у  

Заночувати в горах, у лісі, на березі річки або озера не тільки цікаво, а й корисно для здоров’я. Щоб отримати задоволення, потрібно забезпечити максимальний комфорт. Саме для цього випускають величезну кількість речей, здатних замінити туристу дім та ліжко. Мало взяти з собою теплий, зручний одяг, їжу й речі для приготування на вогнищі.

Перше, що потрібно зробити, збираючись на природу з ночівлею, – купити намет туристичний. Саме він стане другим будинком, адже в ньому можна зігрітися, заховатися від комах, дощу, вітру, холоду. Сучасні виробники пропонують стійкі до різних природних факторів, витривалі моделі. Вони дуже легкі, тому не дають зайвого навантаження.

намет туристичний

Вибір туристичного намету: важлива частина походу

Навіть якщо не планується ходити в походи дуже часто, все ж хочеться вибрати надійний та витривалий аксесуар, яким можна користуватися довго. Сучасні моделі поділяються на декілька різновидів, тому не зайвим буде розібратися в їхніх особливостях, щоб точно знати, який вибрати. Намети розраховані на різну кількість місць: для двох, трьох людей або більше.

Будова виробу завжди особлива, продумана спеціально, щоб він лишався зручним і витривалим до різних негативних факторів. Для підставки використовують міцне двошарове покриття, тент виготовляють із вологонепроникної тканини. Намет добре стоїть на поверхні завдяки каркасу, також у нього завжди є дуги та тамбур або вхід. Підлогу роблять із поліетилену, нейлону або поліестеру.

Є декілька основних показників якості, що потребують найбільшої уваги – це кріплення тенту, міцність тканини, гладкі шви, вентиляція. Дно не має промокати, адже тоді буде дуже незручно й небезпечно спати на землі після або під час дощу. Найбільший попит мають моделі, виготовлені з матеріалу ПВХ. Такі намети довго зберігають початкову еластичність і форму, незалежно від зовнішніх обставин.

Місце для туристичного намету: як правильно встановити

Мало просто придбати виріб, поставити його будь-де й лягти спати. Потрібно вибрати таке місце, щоб на ранок не відчувати головного болю та дискомфорту у всьому тілі. Важливо не забути й про інші речі для зручного відпочинку у кемпінгу. Наприклад, налобний ліхтар у магазині Evergo має особливий попит, адже залишає руки вільними й допомагає зручно знайти дорогу в сутінках або темряві.

намет туристичний

Є декілька простих секретів щодо встановлення намету:

  • вибрати рівне місце без горбів і ям. Якщо з землі стирчить каміння, його треба прибрати, а ями – добре засипати. Дуже важливо ще перед встановленням запевнитись у відсутності на землі гострих предметів, бо вони можуть пошкодити дно;
  • не ставити намет у заглибленні. Ямка – не найкраще місце, адже в тому разі, коли раптом піде дощ, уся волога збиратиметься саме в ній. Коли не хочеться прокинутися в калюжі, варто вибирати рівну місцину, навіть якщо за прогнозом опадів немає;
  • лягати ногами до виходу, так, щоб голова була вище. В іншому разі до ранку до неї приллє багато крові, тому пробудження не подарує задоволення. Лягати головою до виходу теж не варто, щоб не отримати травми;
  • ставити намет якомога далі від вогнища. Навіть якщо багаття видається безпечним, простий порив вітру може стати причиною пожежі. Наразі випускають тенти, просочені спеціальними матеріалами проти загоряння;
  • обкопати намет канавкою після встановлення. Це необхідно на випадок дощу – тоді вода, яка стікає по тенту, не потраплятиме під днище.

До намету обов’язково потрібно придбати спальний мішок і каремат, щоб спати спокійно та в теплі.




Схожі новини

Коментарі