НОВИНИ ГРАД » Статті » 5 унікальних способів використовувати залишки горілки

5 унікальних способів використовувати залишки горілки

Читати grad.ua у  

Горілка – дистильований спирт із нейтральним смаком та ароматом, який п'ють у чистому вигляді або змішують у коктейлях. Однак цей сильнодіючий спиртний напій також має декілька прихованих застосувань, які дуже спрощують побут і виходять за рамки барних полиць.

Водка

Приготування ніжної скоринки

Горілка використовується в кулінарії, але не для приготування класичних коктейлів. Спирт стане секретним інгредієнтом, який допоможе приготувати м'яку скоринку у пирозі. При контакті борошна з водою утворюється клейковина, що призводить до формування засмажених бортів, але горілка вирішує цю проблему. Просто замініть ⅓ води на спирт, що забезпечить повітряну текстуру пирога та ніжну скоринку. Така заміна ніяк не впливає на співвідношення сухих та вологих інгредієнтів у рецептах.

Миття вікон та дзеркал

Змішайте воду та горілку в рівних пропорціях. Розпорошіть на вікно або дзеркало за допомогою пульверизатора. Протріть сухою ганчіркою або паперовим рушником. Жодних розлучень не залишиться. Такий лайфхак не тільки економить сімейний бюджет, а й запобігає використанню агресивних засобів для чищення в житлових приміщеннях. Також горілку можна використовувати для:

  • очищення срібного столового гарнітуру;
  • видалення плям з оббивки м'яких меблів, подушок, килимів;
  • полірування металевих предметів.

Відлякування комах

Комарам та мухам не подобається висока концентрація алкоголю. Замість того, щоб вирушати на пікнік або прогулянку в лісі з повним рюкзаком магазинних репелентів, підготуйте пульверизатор з горілкою. Розпорошіть спирт навколо місця відпочинку без шкоди здоров'ю.

Звільнення від залишків клею

Плохо размещенный ценник или наклейка, случайно прицепившаяся к мебели в квартире — не повод для грусти. Избавиться от остатков клея без вспомогательных средств практически невозможно, но в следующий раз смочите чистую тряпку водкой. Спирт разъедает клей, поэтому наклейка или ценник легко отстают от плоской поверхности.

Противодействие плесени

Когда дело доходит до заплесневелых пятен на швах между плиткой или на сантехнике, водка, купленная на МАУДАУ, станет секретным оружием. Наполните пульверизатор дистиллятом и обильно распылите его на островки плесени, от которой хотите избавиться. Подождите 15 минут, а затем сотрите нежелательные темные остатки влажной тряпкой.

Горілку вигідно купувати «про запас». В екстреній ситуації спиртом можна навіть продезінфікувати рану, а для хоробрості зробити кілька ковтків. Головне — купувати міцний алкогольний напій у перевірених місцях, щоб уникнути підробок.




Схожі новини

Коментарі