НОВИНИ ГРАД » Статті » Чотири причини, чому розробники віддають перевагу MacBook, а не Windows або Linux

Чотири причини, чому розробники віддають перевагу MacBook, а не Windows або Linux

Читати grad.ua у  

Комп'ютер для розробника — щось більше, ніж просто пристрій. Це основний помічник, тому що кодери проводять довгі години, розв'язуючи проблеми та втілюючи в життя свої найкращі ідеї за допомогою лептопа. І природно, коли справа доходить до вибору відповідного гаджета, є кілька обов'язкових умов: потужність, швидкість і надійність.

MacBook демонструє відмінні результати за всіма цими параметрами, що робить їх популярним вибором серед багатьох розробників програмного забезпечення. Розбираємося, чому кодери згодні з тим, що MacBook — найкращий інструмент у програмуванні.

MacBook

Apple Silicon

Здебільшого будь-який пристойний процесор підійде для девелопера. Але справжня перевірка продуктивності відбувається, коли необхідно скомпілювати код, запустити кілька додатків і віртуальних машин, а також перевірити збіги. Скільки часу та зручності знадобиться комп'ютеру для виконання цих важких завдань, залежить від процесора.

Після переходу з Intel на Apple Silicon, MacBook вийшли в окрему лігу завдяки потужним чіпам M1 і M2, які забезпечують значний стрибок у продуктивності. Багато машин під управлінням Windows і Linux можуть виконувати завдання з однаковою швидкістю, але через деякий час ви неминуче помітите падіння продуктивності, тоді як ноутбуки Епл залишатимуться відносно «холодними» в інтенсивних завданнях.

Рекордна автономність

Жодна машина на базі Windows або Linux не може конкурувати з сучасними макбуками за часом роботи від акумулятора. Користувачі отримують 10 годин під інтенсивним навантаженням і близько 17 при невимогливому використанні.

Це ідеальний варіант для студентів, які вважають за краще їздити без нічого, або професіоналів, які постійно перебувають у роз'їздах. Наприклад, можна перебувати у восьмигодинній подорожі та при цьому працювати продуктивно — те, про що мріють користувачі ноутбуків Windows.

Зручна клавіатура та трекпад

Є дуже мало речей, які так само дратують як незручна клавіатура з малим ходом, дивною розкладкою, поганим підсвічуванням або трекпад із неточними жестами та сповільненим часом відгуку.

Хоча підключення зовнішньої клавіатури позбавляє від цих незручностей, ноутбук з однією з найкращих вбудованих клавіатур і трекпадів просто зручніший. Клавіатура MacBook добре підсвічується, на ній досить зручно набирати текст, а трекпад із підтримкою точних жестів полегшує робочий процес.

Відмінна сумісність із мовами програмування

Для розробників, які створюють нативні додатки для будь-якого продукту в екосистемі Apple, macOS — єдиний варіант. Водночас система універсальна та підтримує кросплатформерну розробку. Так, якщо на ПК з Windows практично неможливо створити код для iOS або macOS, на ОС від Apple можна легко запустити Windows або Linux за допомогою віртуальної машини.

Багато розробників відзначають, що початковий процес налаштування MacBook для розробки програмного забезпечення часто проходить швидше та простіше, ніж на машині з Windows. Це пояснюється тим, що macOS підтримує простішу та зручнішу установку додаткових мов та інструментів.

Усі ці моменти роблять Макбук привабливим вибором для більшості розробників.




Схожі новини

Коментарі