НОВИНИ ГРАД » Статті » Чому погіршується зір за комп'ютером: геть міфи

Чому погіршується зір за комп'ютером: геть міфи

Читати grad.ua у  

Екрани смартфонів, телевізорів та ноутбуків оточують нас протягом дня, оскільки людина проводить багато часу за роботою. Техніка тісно вливається у наше життя та залишає помітний слід на здоров'ї людини. Очі перебувають під постійною напругою, через що починаються проблеми із зором. Існує думка, що всьому винен комп'ютер, але воно від частини помилкове. Пропонуємо вам розібратися, чому і що негативно впливає на очі.

Почему ухудшается зрение за компьютером

Чи правда комп'ютер – ворог зору

Ключове звинувачення сучасних гаджетів полягає в тому, що екрани завдають шкоди і в майбутньому доведеться вилікувати катаракту. На ринку техніки представлені пристрої, що оснащені рідкокристалічними дисплеями. Монітори такого типу не здатні спровокувати цю хворобу та негативно вплинути на якість зору. Причини погіршення останнього ховаються в інших аспектах:

  • Неправильна організація робочого місця. Останнім виступає екран монітора, де потрібно виставити оптимальний рівень яскравості та контрастності. Від цих параметрів залежить, як коректно користувач фокусуватиме і утримуватиме погляд на об'єктах. Взаємодія з нерозбірливим та дрібним шрифтом викликає сильну напругу м'язів очей.
  • Некоректні умови роботи у приміщенні. Зверніть увагу на зовнішнє освітлення у кабінеті чи кімнаті. Воно має бути рівномірним і, по можливості, однаковим і в денний, і у вечірній час доби. Враховуйте розташування комп'ютера щодо ламп та вікон. Прямі сонячні промені створюють відблиски та спотворюють зображення.
  • Довготривала робота за комп'ютером без відпочинку. Людське око потребує руху, який практично відсутній, коли користувач сидить перед екраном. М'язи, які відповідають за зір, перебувають у сильній напрузі через підвищене навантаження на них. Тривала робота за комп'ютером викликає погіршення зору. Достатньо дозувати час перебування перед монітором, робити перерви та спеціальні вправи.

Почему ухудшается зрение за компьютером: долой мифы

Оскільки в наш час практично неможливо відмовитися від використання ноутбуків та комп'ютерів через вид зайнятості або інших життєвих обставин, головне – знайти міру у всьому. Пам'ятайте про правила організації робочого місця та умов у приміщенні. Не нехтуйте можливістю відійти від монітора та подивитися у вікно. Бережіть зір і дбайте про здоров'я очей!




Схожі новини

Коментарі