НОВИНИ ГРАД » Статті » Вибираємо монітор: на що звернути увагу
Выбираем монитор: на что обратить внимание
Читати grad.ua у  

Монітор – це одне з найважливіших комплектуючих для персонального комп'ютера. Сьогодні існує безліч різновидів дисплеїв, які різняться за вартістю, характеристиками, розмірами та виробниками.

Також розрізняють ці види комплектуючих для комп'ютерної техніки за призначенням. Існують спеціальні ігрові монітори, призначені для комп'ютерних ігор. Вони відрізняються високою якістю роздільної здатності та максимальною точністю передачі зображення. Є простіші дисплеї, які більш демократичні за вартістю.

Як вибрати хороший монітор

Вибір хорошого монітора – запорука комфорту під час роботи чи розваг. Правильно підібраний екран допоможе уникнути проблем зі здоров'ям. Якість та відповідність монітора вимогам впливає на зір та поставу.

Перед покупкою монітора слід звернути увагу на такі параметри:

  1. Діагональ дисплея. Розмір монітора дуже важливий. Найбільш популярний та стандартний розмір монітора – 16.9 та 16.10 дюймів. Такої діагоналі достатньо для того, щоб не напружувати зір у процесі використання комп'ютера. Не рекомендується замовляти великі діагоналі, тому що дисплей повинен знаходитись на відстані не більше 70 см від очей. У такому разі велика діагональ буде не дуже зручною в процесі роботи.
  2. Виробник. Безліч брендів, представлених на сучасному ринку, пропонують якісні монітори. Рекомендуємо ознайомитися з відгуками про компанії, щоб монітор тривалий час працював і не вимагав проведення ремонтних робіт.
  3. Додаткові функції. Наявність портів для підключення кабелів різного призначення, вбудовані акустичні стовпчики та інші функціональні можливості допоможуть покращити процес використання техніки.
  4. Якість зображення та особливості екрану. Це може бути вигнутий або поворотний монітор, а також дисплей із підтримкою 3D зображення.

Залежно від цих параметрів визначатиметься вартість монітора. При цьому не варто заощаджувати на дисплеї, так як ця покупка розрахована ні на один рік. Вибирайте якісні моделі перевірених брендів та насолоджуйтесь реалістичною картинкою під час гри чи роботи.




Схожі новини

Коментарі