НОВИНИ ГРАД » Статті » Цегляний, дерев'яний чи пластиковий туалет для дачі: що краще?

Цегляний, дерев'яний чи пластиковий туалет для дачі: що краще?

Читати grad.ua у  

Що вибрати для дачної ділянки? Побудувати туалет самому, зібрати дерев'яний або замовити пластиковий біотуалет?

Вам потрібно встановити туалет і ви шукаєте оптимальне рішення:

  1. Стати теслею-любителем і змайструвати клозет з дерева;
  2. Вибудувати кам'яні хороми;
  3. Купити пластикову туалетну кабіну і не копати вигрібну яму, не бити молотком на пальці та не вичищати цемент з-під нігтів.

Розберімо усі варіанти та обмовимо переваги та недоліки кожного.

Туалет з дерева: переваги та недоліки

Туалет з дереваУ вас є дачна ділянка, але на ній ви з'являєтеся епізодичними набігами. Туалет вам потрібен час від часу і користуватися ви будете ним не частіше 1-2 разів на місяць.

У цьому випадку ви вибираєте варіант «дешево та сердито». Знаходьте дошки, цвяхи, молоток та будуєте туалет із дерева. Така «шпаківня» зручним не назвеш. Зате сусіди не порушать вашого інтиму.

Недоліки – це непрактичність. Дерево гниє і вже через рік-два вам доведеться оновлювати будівлю. Також жодного захисту від негоди. Хоча якщо ви зібралися користуватися дачним туалетом рідко і тільки на літній період, дерзайте.

Туалет із цегли: плюси та мінуси

Вибудувати добротний дачний туалет із цегли. Хіба не диво. У такому нужнику, як у бункері у Гітлера, дарма, дощ, вітер і сніг. Але щоб у вас вийшла справді вікова споруда вам потрібно:

  • Намалювати креслення
  • Скласти кошторис, до якого входитимуть окремо інструменти, шурупи, цвяхи. Окремо брус, цегла, розчин, матеріал для стільця.
  • Додаткові витрати на доставку.

ТуалетДо речі, туалет власноруч – це недешеве задоволення. Якщо гроші для вас не проблема, саморобний туалет має недоліки:

Недолік 1: Земельні роботи

Ви думали, скільки коштує викопати вигрібну яму. Ви, звичайно, можете зробити все самі. Але не забувайте про ґрунтові води. Ви повинні знати їхню глибину. Інакше ризикуєте отруїти себе разом із городом та влаштувати на дачі зону екологічного лиха.

Недолік 2: чищення вигрібної ями

Вам доведеться чистити вигрібну яму. Руки або викликати техніку. Взимку, коли відходи мають властивість замерзати, вам потрібно їх спочатку розморозити.

Недолік 2: Запах

Відходи трояндами не пахнуть. Амбре від «капітального» туалету переслідуватиме вас по всій ділянці.

Пластикова туалетна кабіна для дачі: комфорт без проблем

Цей варіант для людей, які цінують час, гроші та люблять комфорт. Пластикові туалети коштують дешевше, ніж самостійне будівництво.

У чому переваги пластикових біотуалетів:Туалет

  1. Ціна. Ви можете замовити туалетну кабіну від 29000, при цьому ви не морочите голову над кресленнями.
  2. Накопичувальний бак та повна відсутність запаху. Також вам не потрібно планувати та копати вигрібну яму. Біотуалет йде із накопичувальним баком на 210 - 250 літрів (залежить від моделі). А санітарна рідина повністю нейтралізує запах.
  3. Якість та довговічність. Важлива перевага пластикових туалетів – це міцність та надійність. Вам не потрібно думати про ремонт і дах, що протікає. Кабіна прослужить вам щонайменше 30 років.
  4. Мобільність. Зверніть увагу, що туалетні кабіни важать близько 80 кг. Ви можете легко переміщати біотуалет ділянкою та ставити його за потреби в сарай/гараж. З дерев'яним або цегляним туалетом ви такого собі не дозволите.

Отже, за всіма параметрами пластикова кабіна Техпром - це найбільш вигідне та оптимальне рішення. Ви виграєте за грошима, за часом і витраченими зусиллями. Також пластиковий біотуалет не отруює ґрунт і зберігає ваше здоров'я.

Придбати біотуалет можна у компанії Техпром. ми працюємо під час війни, щоб забезпечити Вас усім необхідним для комфортного життя.




Схожі новини

Коментарі