НОВИНИ ГРАД » Статті » 10 корисних функцій мікрохвильової печі

10 корисних функцій мікрохвильової печі

Читати grad.ua у  

Мікрохвильова піч – універсальний кухонний прилад. При необхідності НВЧ замінює газову плиту, мультиварку, дегідратор, гриль та навіть електричний чайник. У печі можна не лише гріти готові страви, а й готувати повноцінні кулінарні шедеври.

Багато сучасних печей мають корисні опції, які не тільки скорочують час, витрачений на приготування, але і максимально спрощують процес. Ми можемо назвати 10 корисних функцій НВЧ, які роблять мікрохвильову піч універсальним кухонним помічником.

10 полезных функций микроволновки

1. Авторозморожування

Багато користувачів роблять запаси та зберігають їх у морозильній камері. Щоб підготувати заморожені продукти до термообробки їх потрібно розморозити. Якщо розморожувати природним шляхом, доведеться чекати кілька годин. Але якщо купити мікрохвильову піч, то проблема відпадає. Авторозморозка під впливом хвиль займає лічені хвилини.

2. Відстрочка старту

Опцією оснащують моделі з електронним керуванням. Їх можна програмувати таким чином, щоб НВЧ запустилася у певний час. Погодьтеся, це приємно, коли ви приходите додому, а на вас вже чекає розігріта вечеря.

3. Пам'ять

Сучасні моделі НВЧ зберігають у пам'яті рецепти популярних страв. Тепер не потрібно згадувати рецепт і намагатися вгадати, скільки часу потрібно витратити на приготування страв у мікрохвильовій печі. НВЧ знає як готувати краще за вас. А якщо у вас є свої власні перевірені рецепти, їх також можна записати на згадку про пристрій.

10 полезных функций микроволновки

4. Збереження смаку

Функція вмикається під час розморожування. Щоб зберегти смакові якості напівфабрикатів, апарат визначає їхню початкову температуру і регулює інтенсивність нагріву, роблячи його плавним і рівномірним.

5. Усунення запахів

Згодом у камері з'являються запахи продуктів, це неприємно. У НВЧ є опція освіження, яка складається з двох етапів: випарювання та сушіння. Для виконання процедури камеру поміщають ємність з водою, а для більшого ефекту у воду додають часточку лимона або лимонний сік.

6. Підігрів тарілки

Іноді необхідно попередньо прогріти посуд перед приготуванням. Особливо це стосується громіздких керамічних ємностей. Якщо цього не зробити, продукти, вміщені в них, можуть не засмажитись.

7. Датчик ваги

Від ваги продуктів залежить час приготування. Датчик ваги допомагає вибрати час приготування вручну.

8. Підтримка температури

Опція актуальна, якщо ви не знаєте, коли зможете взятися за вечерю, але хочете зробити це, як тільки звільніться. Мікрохвильова піч підтримуватиме постійну температуру готової страви, поки ви займаєтеся справами.

9. Економ-режим

Деякі НВЧ можуть споживати менше енергії в режимі очікування. Це дуже зручно, якщо ви готуєте в мікрохвильовій печі складну страву, яка вимагає поетапного додавання інгредієнтів.

10. Блокування від дітей

Якщо у сім'ї є діти, переконати їх не чіпати техніку буває складно. Випуклі кнопки та ручки привертають увагу та часто можуть стати предметом ігор. Таке пустощі може призвести до поломки або випадкового запуску обладнання. На щастя, сучасні НВЧ мають блокування, яке включається натисканням кількох кнопок та захищає прилад від дитячих витівок.




Схожі новини

Коментарі