НОВИНИ ГРАД » Статті » Англійська мова для дітей – запорука успішного майбутнього
Английский язык для детей – залог успешного будущего
Читати grad.ua у  

Навчання англійської мови сьогодні є актуальним для багатьох людей – для дітей та дорослих. Англійська – це міжнародна мова, яка потрібна багатьом для навчання, професійної діяльності, подорожей та доступу до будь-якої перевіреної інформації. Тому краще починати вивчати мову з дитячого віку.

Навчання іноземної мови може відбуватися у різній формі для дітей різного віку. Вибираючи школу, де пропонують англійську мову для дітей, варто подивитися інформацію про методики, які використовуються для навчання у різному віці. Освітній процес повинен захоплювати та зацікавлювати дитину, щоб нова інформація засвоювалася у формі гри. Це особливо важливо для найменших учнів, адже їм набагато складніше зберігати активну увагу та залученість до освітнього процесу.

Діти дошкільного віку більшою мірою віддають перевагу ігровій діяльності. Чим цікавіше заняття, тим більше часу він може займатися ним. Також важливо враховувати той факт, що у дітей більшою мірою розвинене наочне та образне мислення. У навчальному процесі рекомендується застосовувати яскраві картинки, відео, використовувати іграшки, які супроводжують процес пізнання.

У якому віці краще розпочати навчання

Існують різні думки щодо віку, в якому краще розпочинати вивчення другої мови. Згідно з першим підходом, найкраще навчати дітей другої мови з дитинства.

Другий підхід свідчить, що найкраще пізнавати іноземну мову у середовищі. При цьому таке навчання досить складно організувати, адже для цього потрібна поїздка до іншої країни. Ще один підхід свідчить про те, що розпочинати вивчення другої мови слід після прояву інтересу дитини до цього заняття.

Більшість фахівців вважають, що починати вивчати англійську можна у будь-якому віці. При цьому необхідно враховувати психологічні та вікові особливості дітей, а також складати індивідуальний план навчання.

Оптимальним віком для початку вивчення іноземної вважається вік від 3 до 5 років. У цей період діти цікавляться навколишнім світом та активно засвоюють нову інформацію. У цього віку вже сформований достатній словниковий запас і є загальні поняття про лінгвістику. У дошкільному віці дитина характеризується активним розвитком, тому педагог може концентрувати та утримувати увагу за допомогою використання спеціальних методик.

Топ-5 причин вивчати англійську з дитинства

Основними перевагами вивчення іноземної мови у дитячому віці є:

  1. Дитина, яка знає кілька мов у дитячому віці, легко зможе вивчати інші мови в майбутньому.
  2. Процес навчання англійської сприяє розвитку психічних пізнавальних процесів, таких як мислення, пам'ять, мова та увага.
  3. Вивчення англійської у дошкільному віці сприятиме легшому навчанню у школі.
  4. Знання кількох мов сприяє гнучкості мислення, що допоможе дитині інших видів діяльності.
  5. Групові заняття англійською допомагають дитині адаптуватися до роботи в колективі, що буде необхідно у шкільному віці.

Таким чином, вивчення англійської мови в дитячому віці – це не лише пізнання другої міжнародної мови, яка буде необхідна у дорослому віці, це ще й розвиток пам'яті, мови, гнучкості мислення та інших пізнавальних процесів.




Схожі новини

Коментарі