НОВИНИ ГРАД » Статті » Як практикувати англійську: найефективніші способи

Як практикувати англійську: найефективніші способи

Читати grad.ua у  

Практично кожен, хто береться за вивчення англійської, хоче володіти нею на розмовному рівні. Єдиний спосіб це зробити – практика англійської. Адже, щоб дійсно вивчити мову, доведеться багато говорити нею. Але саме з практикою мови часто виникають найбільші труднощі. З читанням, листом та слуханням можна впоратися самому. А ось для розмов потрібний співрозмовник.

Курси англійської мови

Курси англійської мови

Групові заняття – найбільш затребуваний варіант, адже включає велику кількість практики. Що позитивно позначається на розвитку навички розуміння і побіжного говоріння. Вивчаючи англійську мову на курсах, зовсім неважко:

  • натренувати говоріння;
  • навчитися сприймати коротку мову на слух;
  • швидше подолати мовний бар'єр для спілкування з іноземцями.

З одного боку, це схоже на розмовний клуб. Але на курсах є не тільки практика англійської мови. Також пояснюється граматика, поповнюється словниковий запас, виправляються помилки, коригується вимова. Зрештою людина не просто копіює мовні форми. Але розуміє, за якими правилами вживаються вирази, як вони читаються та пишуться.

Саме тому бажано вибирати ті курси, на яких живе спілкування більше, ніж вивчення теорії за підручниками.

Розмовні клуби

Розмовний клуб – по суті, те саме, що клуб за інтересами. Тут збираються люди, які цікавляться англійською та бажають отримати більше розмовної практики.

На зустрічах збирається завжди заздалегідь певна кількість осіб, зазвичай не більше 10-20. Завжди є ведучий, який контролює процес. Його основне завдання – стежити, щоб у розмову було залучено кожного учасника. Ведучий ставить тему бесіди та обговорення починається. Зрозуміло, вибираються актуальні та цікаві теми, тоді спілкування буде живим та активним. Цікаво, що зустрічі не обмежуються лише розмовами. Проводиться дозвілля з настільними іграми, грою в мафію тощо.

Участь у розмовному клубі дозволяє:

  • активно практикувати англійську;
  • завести багато цікавих знайомств;
  • краще розуміти іноземну мову, що біжить;
  • подолати страх спілкування іноземною.

Такі клуби особливо популярні у літній період, коли дискусії проводяться на відкритому повітрі, у парках тощо. Подібний підхід додає приємних емоцій. У середньому на відвідування не витрачати більше чотирьох годин на тиждень. Однак у розмовний клуб варто записуватися лише якщо рівень мови не нижчий за Intermediate (середній або В1).

Сайти для спілкування з іноземцями

Багато людей відзначають користь практики спілкування з носіями, використовуючи Скайп. Часто саме так відбувається спілкування з репетитором. Великий плюс у тому, що за допомогою Скайпу можна займатися безпосередньо з носієм. А хто як не він зможе якнайкраще виправити мовні помилки і поставити вимову?

Але також, крім Скайпа, існує безліч інших сайтів, які допомагають знайти спілкування з іноземцями. Практика англійської мови доступна як в усній формі, так і листування. Серед таких:

  • Activities for ESL/EFl Students;
  • Facebook;
  • GCFLearnFree.org;
  • Grammar.net;
  • TED.com.

Мова, лист, граматика та читання – за допомогою цих сайтів можна натренувати всі аспекти іноземної мови.

Самостійна практика англійської

Фото із сайту englishprime.ua

Самостійна практика англійської

Багато хто намагається сьогодні вивчати мову власними силами, без сторонньої допомоги. Тому ось кілька корисних підказок, як успішно практикувати мову:

  1. Спілкування у соцмережах. Англійська практика в даному випадку хоч і не усна, але дозволить ознайомитися із сучасною лексикою та сленгом.
  2. Вивчення англійської на теми. Наприклад, якщо плануються подорожі закордон і англійська вивчається саме їм, варто зосередитися на конкретних темах. Вивчати журнали, слухати блогерів-мандрівників тощо.
  3. Використання онлайн-словників та навчальних програм. Диктори зазвичай озвучують правильну вимову, а візуальна складова дозволяє краще запам'ятати. Також у деяких додатках додатково до уроків додається коротка теорія з тієї чи іншої теми. Нові слова можна зберігати у своєму власному словничку та повторювати за потреби.

Як видно, практика англійської мови безкоштовно може бути різнобічною.

Чому важливо регулярно тренувати іноземну мову

Вивчення іноземної мови приносить набагато більше користі, ніж просто спілкування з іноземцями. Воно допомагає розвивати мозок та тренувати пам'ять. Чим частіше працює мозок зараз, тим більше шансів у майбутньому уникнути старечого маразму чи захворювання Альцгеймера. І так, приступати до вивчення іноземних мов не пізно у будь-якому віці.




Схожі новини

Коментарі