НОВИНИ ГРАД » Статті » Відкриття мінімаркету: з чого почати?
Відкриття мінімаркету: з чого почати?
Читати grad.ua у  

Щоб відкрити продуктовий мінімаркет, потрібно розуміти свою цільову аудиторію. Потенційний клієнт такого магазину – людина, якій ліньки йти або навіть їхати до супермаркету за покупками. Зручність торгової точки в її кроковій доступності, тому асортимент менший, а ціни вищі, ніж у великому магазині самообслуговування. Отже, правильний вибір розташування важливий для майбутнього підприємця, з цього і рекомендуємо почати свій бізнес-план.

Рекомендуємо бажаючим відкрити мінімаркет з нуля відразу вибирати місце в густонаселеному районі, між житловими багатоповерхівками або на транспортній зупинці. Це забезпечить потік потенційних покупців. Також потрібно подбати про яскраву вивіску. Оренда приміщення під магазин тяжіє до наявності водопроводу, каналізації та електрики з проведенням достатньої потужності для холодильних вітрин.

Обладнання для відкриття мінімаркету

Сайт компанії Art Trade допоможе вам вибрати та купити торгове обладнання для відкриття мінімаркету в Україні з доставкою до будь-якого міста.

Вам знадобиться прилавок для магазину, торгові ваги, морозильна скриня, холодильні вітрини, торгові стелажі. До речі, можна відкрити мінімаркет самообслуговування, тоді знадобиться касовий бокс, купівельні кошики та візки, а також касовий апарат.

Асортимент продуктів для відкриття мінімаркету

Найбільш затребувані та прибуткові товари – алкоголь і тютюнові вироби, проте для торгівлі цим знадобиться ліцензія, що тягне за собою додаткові витрати. Також обов'язкова присутність продуктів масового та щоденного споживання: соки, води, ковбаса, олія, цукор, крупи, сіль, перець та інші приправи, томатні соуси та майонез, молочна продукція, сметана, сири, напівфабрикати в асортименті (тісто листкове та дріжджове, пельмені) та вареники), кондитерські вироби різного типу та вартості.

Для магазину самообслуговування можна виділити торгові стелажі з овочами та фруктами, якщо дозволяє площа, а також вузький асортимент м'яса та риби з невеликим товарним запасом, щоб уникнути прострочення. Промоніторте конкурентів і найближчі супермаркети – якщо вони не мають певних позицій, то сміливо включайте їх у ваш перелік товарів.

Вода в магазині має бути мінімум двох видів – мінеральна та звичайна питна на випадок відключення чи поганої якості водопровідної води, непридатної для варіння продуктів та напоїв.




Схожі новини

Коментарі