НОВИНИ ГРАД » Статті » Як вибрати лоток для кабелю?
Как выбрать лоток для кабеля?
Читати grad.ua у  

Для спрощеної та швидкої прокладки кабельних трас широко потрібні спеціальні конструкції, які називають кабельні лотки або короби. Вони представлені великим вибором, відрізняються конструкцією, технологією виготовлення, матеріалами, розмірами та іншими властивостями.

Які бувають кабельні лотки?

Металевий лоток для кабелю буває таких основних типів: перфорований, суцільнометалевий, сходовий та сітчастий. Вони відрізняються конструктивними особливостями та цільовим призначенням, з якими варто детальніше ознайомитись.

Ціліснометалеві короби гарантують максимальний захист проводів/кабелів від різних зовнішніх несприятливих впливів. Вони коштують дорожче за аналоги, часто використовуються разом з кришкою.

Вона виконує дві задачі: захисну та декоративну. Для прокладання трас різної складності та довжини використовують спеціальні перехідники, повороти та інші сполучні елементи.

Сходовий лоток називають кабельростом, відкрита конструкція дозволяє легко і швидко прокладати кабельні траси, і при необхідності додавати нові дроти/кабелі. Сітчастий або дротяний короб виготовлений із сталевого дроту, має великі осередки, що забезпечує відмінну вентиляцію та вільний доступ для сервісного обслуговування.

Для виробництва лотків можуть бути використані різні марки сталі, у тому числі нержавіюча, оцинкована, низьковуглецева. Нержавіючі вироби гарантують максимальний захист завдяки підвищеній стійкості до вологи та процесам корозії, але й коштують дорожче за аналоги.

Металеві короби виготовляють за різними технологіями - штампування, прокатка або поєднання цих двох способів. Для захисту від корозії покривають шаром цинку методом гарячого цинкування. Це надає їм естетично привабливого вигляду та забезпечує додатковий захист від зовнішніх впливів, збільшуючи експлуатаційний термін.

У чому особливості перфорованого кабельного лотка?

Високим попитом користуються металеві короби з перфорацією, які використовують для прокладання кабелів у відкритий спосіб. За посиланням https://ci.kiev.ua/lotki-perforirovannye/c345/ можна замовити їх за доступною ціною та з гарантією якості від надійного українського виробника.

До особливостей перфорованого лотка відносять таке:

  • цільний металевий профіль з П-подібним перерізом;
  • вібростійкість;
  • відмінна несуча здатність;
  • забезпечення вентиляції завдяки отворам по всій довжині;
  • стійкість до процесів корозії;
  • невелика вага;
  • широкий модельний ряд;
  • швидкий монтаж будь-якої складності.

Для виготовлення лотка з перфорацією використовують листову сталь завтовшки від 0,5 до 2 мм. Стандартна довжина виробу 3 м, інші експлуатаційні параметри представлені в широкому діапазоні. Тому підібрати короб не складе труднощів, враховуючи спосіб і місце монтажу.




Схожі новини

Коментарі