НОВИНИ ГРАД » Статті » Тарифи на газ для бізнесу: які вони і як формуються

Тарифи на газ для бізнесу: які вони і як формуються

Читати grad.ua у  

Раніше в Україні діяло державне регулювання цін на газ, тобто за їхнє формування відповідав національний регулятор або НКРЕКП. Але після 2016 року ринок функціонує лише на засадах добросовісної та вільної конкуренції. Це означає, що кожен постачальник газу має можливість продавати його та формувати ціну, що залежить від пропозиції та попиту. Кожен підприємець може обрати власного постачальника.

Співпраця з облгазами не є завжди вигідною. У них погано налагоджений зв’язок із клієнтами, послуги надаються нестабільно, часто призначаються штрафи, що незручно для сучасного бізнесу. Краще укласти договір із компанією «Асканія Енерджі». Тут завжди гнучке ціноутворення і є цікаві пропозиції щодо тарифів, які підбираються індивідуально для кожного клієнта.

Тарифи на газ для бізнесу

Тарифна сітка для підприємств

Перше, на що звертають увагу керівники, обираючи постачальника — ціни. Тарифи на газ для підприємств на https://ascania.energy/tarifi-na-gaz/ передбачають декілька способів розрахунків. Все залежить від обсягів споживання конкретного виробничого чи промислового об’єкту або офісу. Звертають увагу й на платіжну дисципліну. Для кожного клієнта складають індивідуальний графік платежів. Зазвичай є декілька пакетів, які відрізняються за такими параметрами:

  • ціна. Саме на неї першочергово дивиться клієнт перед тим, як прийняти остаточне рішення щодо співпраці. Тариф залежить від собівартості газу на європейській біржі, обсягів споживання, вартості розподілу та інших чинників;
  • форма оплати. Для підприємств пропонують декілька варіантів. Це може бути, наприклад, попередня оплата, платежі подекадно (кожні 10 днів) або післяплата;
  • спосіб вирішення у випадку небалансу. Одні постачальники призначають штрафи, інші визначають відповідальність індивідуально.

Є й додаткові характеристики та чинники, які впливають на формування тарифу. Усі умови прописуються в договорі. Кінцева ціна залежить від того, якою вона є на європейській біржі, звідки Україна купує газ. До неї додають вартість послуг постачальника та тариф на розподіл природного газу. Останній встановлюється на державному рівні.

Тарифи на газ для бізнесу

Як укласти договір

«Асканія Енерджі» пропонує окремі пакети для кожного замовника. Тут завжди гнучке ціноутворення й зручні умови. Немає штрафів за відхилення місячних лімітів на споживання та небаланс. Це означає відсутність будь-яких фінансових проблем. Стабільне постачання гарантується, адже компанія є частиною великого холдингу. Має гарну репутацію на ринку, співпрацює як контрагент із різними іноземними організаціями.

Щоб укласти договір, потрібно лишити відповідну заявку на сайті. Необхідно вказати чинного оператора ГРМ, обсяг споживання та дані підприємства — назву, контакти керівника. За наданою інформацією буде проведено розрахунок і створено індивідуальний графік оплат.




Схожі новини

Коментарі