НОВИНИ ГРАД » Статті » Короста у дітей - як не переплутати з алергією

Короста у дітей - як не переплутати з алергією

Читати grad.ua у  

Виникнення висипки у дитини - часта скарга при зверненні до педіатра. Цим симптомом супроводжується більшість дитячих інфекційних захворювань, дерматити, алергічні прояви. Однією з найпоширеніших інфекцій у дитячому віці є короста.

Клінічна картина корости та алергічного висипу досить схожа. При цьому засіб від корости та препарати для лікування алергічних реакцій не взаємозамінні та відносяться до різних груп. Механізми їхньої дії можна детально вивчити на сайті «Аптеки Доброго Дня». У статті ми розберемося, як відрізнити ці патологічні стани між собою та як боротися з цією інфекцією.

Чесотка у детей - как не перепутать с аллергией

Що таке корости і чим вона викликана

Короста відноситься до групи шкірних інфекційних захворювань і викликається кліщем. Він проникає вглиб шкірних покривів і харчується епідермісом, прогризаючи у ньому ходи та відкладаючи яйця. Надалі з них вилуплюються нові особини без належного лікування ознаки хвороби ніколи не зникнуть.

Найчастіше короста виникає в дітей віком дошкільного і шкільного віку, що вони опиняються у великому колективі. Шлях передачі інфекції контактний, тому що кліщ передається від дитини до дитини через іграшки, загальні предмети гігієни, речі та просте рукостискання. У компанії дітей захворювання поширюється досить швидко і починає виявлятися із різницею у кілька днів.

Як відрізнити цю інфекцію від алергії

Діагностично значущі відмінності можна поділити на кілька груп:

  1. Час маніфестації. Для розвитку алергічної реакції потрібна речовина, яка її викликає. Вона маніфестує після вживання нового продукту в їжу, укусу комахи, прогулянки квітучим полем. У випадку з коростою висип з'являється на тлі звичайної життєдіяльності після відвідування колективу. Для неї характерна масовість ураження – ви напевно знайдете інших дітей із аналогічними симптомами у класі дитини.
  2. Вияв симптоматики. Алергія починає розвиватися поступово, проте за короткий час досягає свого піку. Вона проходить сама після припинення дії алергену або усувається антигістамінними засобами. Прояви інфекції розвиваються за кілька днів після зараження, максимальну інтенсивність мають у нічний час доби. Антигістамінні препарати не мають належного ефекту, самостійно ознаки не йдуть.
  3. Локалізація поразок. Алергічні висипання найчастіше локалізуються на обличчі чи місці впливу алергену. При тяжких реакціях можуть покривати все тіло. Для корости існує кілька характерних місць появи висипу - між пальцями на руках, на внутрішній стороні передпліч і стегон.

Чесотка у детей

Крім наявності висипів і постійної сверблячки, дитина скаржитися на поганий сон, стане млявою і дратівливою. Ці ознаки мають стати приводом для негайного звернення до лікаря.

Чим лікують коросту у дітей

Основний метод лікування – нанесення на шкіру лікувальних мазей. Широкий асортимент медикаментозних засобів представлений на сайті АДД. Вони знищують дорослих особин кліща, що забезпечує зникнення симптомів. Мазі також знищують яйця, що унеможливлює рецидиви хвороби після завершення лікування.

На час проведення терапії необхідно стежити, щоб дитина не розчісувала місця висипань, оскільки це може призводити до поширення інфекції. Слідкуйте за ним у денний час, вчасно підстригайте нігті, а на ніч за необхідності надягайте на нього тонкі рукавички, що дихають.




Схожі новини

Коментарі