НОВИНИ ГРАД » Статті » Три підручники, які найкраще викладають історію України

Три підручники, які найкраще викладають історію України

Читати grad.ua у  

Для того, щоб протиставити усталеним доктринам радянських часів і поширеним міфам чесний погляд на події, що відбувались, потрібні й інші книги з історії України, які спираються на об'єктивний фактаж. У цьому огляді розглянемо найвідоміші підручники, які допоможуть сформувати незаангажований погляд на українську історію.

Орест Субтельний “Україна: історія”

Орест Субтельний “Україна: історія”

Орест Субтельний – професор Йоркського університету, що має українське походження. Його книга визнана однією з найкращих дослідницьких робіт з української історії. Незвичайна концепція цього видання полягає у тому, що наша країна розглядається у ній у світовому контексті. Наскрізною ідеєю книги Субтельного чітко проглядається національне відродження.

Автор зумів написати науково об'єктивну роботу, продемонструвавши неупереджену позицію та виважені оцінки. Книга стала підручником для багатьох українських студентів і була перевидана понад десять разів.

Олександр Палій "Короткий курс історії України"

Олександр Палій "Короткий курс історії України"

Автор цього підручника – політичний консультант і талановитий історик, який дивиться на звичні події нетрадиційно. У виданні розказано про перемоги та поразки української держави від давніх часів аж до періоду незалежності.

У книзі Олександра Палія, зокрема, досліджуються проблеми країни після того, як розпався СРСР і використовується багато об'єктивного фактажу.

Дід Свирид “Історія України від діда Свирида”

Дід Свирид “Історія України від діда Свирида”

Автор цього варіанту – відомий в інтернеті блогер "Свирид Опанасович" зацікавив аудиторію незвичайною подачею історії, зробивши її популярною серед молоді.

Для його іронічної розповіді про історичні події характерний гумор, який об’єднує реальний фактаж і творчу обробку матеріалу. Стиль подачі чимось нагадує "Сатирикон", де автор залучає читача до діалогу та запрошує до спільного дослідження історичних подій.

Перший том розповідає про те, що відбувалося на території країни з давніх-давен до 1036 року – періоду, коли українські землі почали заселяти наші предки.

Вміло підібрані ілюстрації роблять розмову про серйозні події легкою та невимушеною.

В інтернет-магазині book-ye.com.ua запропоновано багато цікавих книг на різні тематики. На сторінках сайту ви зможете знайти:

  • паперові видання;
  • електронні книги;
  • супутні товари.

Термін надсилання замовлення складає 1–4 дні від моменту його оформлення.




Схожі новини

Коментарі