НОВИНИ ГРАД » Статті » Ноутбуки для відеомонтажу: особливості, параметри та поради щодо вибору
Ноутбуки для видеомонтажа: особенности, параметры и советы по выбору
Читати grad.ua у  

Перевага лептопа перед стаціонарним ПК – у мобільності. Ще один плюс – автономність та незалежність від перебоїв електрики. Тому ноутбуки чудово підходять для монтажу відео. Вимоги до таких пристроїв є специфічними. Деякі критерії відіграють ключову роль, а іншими можна знехтувати. Розглянемо, яким має бути ноутбук для відеомонтажу.

Процесор: основні параметри

Для дизайнера важливим є якісний дисплей. Особливу увагу приділіть параметрам. Мінімальна вимога – 4 ядра та 4 потоки. Вибираючи процесор, звертайте увагу як на рівень продуктивності, а й у покоління. Старі моделі i7 можуть поступатися за потужністю та швидкодією молодим i5. Починаючи з 8-го покоління, цілком підійде і i3. Це повноцінний чотириядерник. Наприклад, 3 Coffee Lake наскільки можна не поступається i5 попередника.

Нові моделі процесорів дають можливість використовувати Windows 11, у якої високі вимоги до заліза. Протестуйте продуктивність моделі у Cinebench. Вибирайте лептопи з показником щонайменше 700 балів.

Відеокарта для якісної графіки

Якщо ви купуєте ноутбук з потужним сучасним процесором, цей елемент не такий важливий. Сучасні ЦПУ мають гідну інтегровану графіку. Вона не забезпечить високу швидкість рендерингу, але дасть гідний результат. При виборі графічного процесора зверніть увагу до серії GTX, RTX NVIDIA. Якщо віддаєте перевагу AMD, зупиніться на RX. Чим складніший відеомонтаж, тим потужнішим має бути GPU.

Ноутбуки для видеомонтажа

Apple використовує свою розробку M1 7-Core GPU. У неї 7 ядер, а рівень продуктивності набагато вищий за багато аналогів. "Яблучний" лептоп - це відмінне рішення для відеомонтажу, а ціна на ноутбук Apple залежить від технічних характеристик відеокарти.

Об'єм оперативної пам'яті

Для монтажа используется сложное программное обеспечение, задействующее значительные ресурсы. Поэтому важен тип ПО. Выбирайте только DDR4, иначе обработка будет вестись гораздо медленнее. Минимальные показатели – 8 ГБ при условии работы с FHD-разрешением. Для сложной профессиональной деятельности в 4К выбирайте 16 ГБ и более.

Объем и тип хранилища файлов

Накопитель должен быть только SSD, а размер памяти – не менее 240 ГБ. Это обеспечит высокую скорость работы системы. Для хранения файлов подойдет отдельный HDD-накопитель. Если нет возможности использования двух жестких дисков, выбирайте исключительно SSD.

Ноутбуки для видеомонтажа

Характеристики экрана

Мінімальна роздільна здатність для монтажу відео - 1920х1080 пікселів. Якщо працюєте в 4К, воно має бути ще вищим. Чим більший діагональ, тим краще. Підійдуть матриці IPS чи MVA. Вони забезпечують реалістичну передачу кольорів та достатній кут огляду. Перевірте, який відсоток Adobe RGB відображає монітор. Зважаючи на ці рекомендації, ви підберете гідний ноутбук для відеомонтажу.




Схожі новини

Коментарі