НОВИНИ ГРАД » Статті » Характеристики вибору оптимальної полиці для ванної кімнати

Характеристики вибору оптимальної полиці для ванної кімнати

Читати grad.ua у  

Полиця − це незамінний предмет інтер'єру, основна його особливість полягає у відсутності передньої, а іноді задньої стінки. Полиці для душової дозволяють зручно організувати зберігання маси приладдя для ванної кімнати. Такий елемент меблів відрізняється доступною ціною та компактністю.

Види полиць

Полиці у ванну бувають різними. Фахівці поділяють їх на:https://grad.ua/uploads/posts/2022-07/v-vannoj.webp

  • кутові 3 ярусні;
  • стаціонарні підлогові;
  • відкриті;
  • закриті.

Кутові триярусні полиці дають можливість заощадити простір у ванній кімнаті. Найзручніші моделі не мають стійок, часто оснащені додатковими відсіками для зберігання різних дрібниць.

Стаціонарні моделі для підлоги − це не аксесуар, а повноцінний елемент меблів для ванної кімнати. Як правило, стаціонарні полиці досить місткі, в них можна зручно розташувати багато речей. Часто їх застосовують для розміщення хімії для збирання.

Відкриті або закриті полиці можуть бути з бічними стінками, а можуть бути без них. Їх цінують за низьку вартість та функціональність. На них можна розмістити велику кількість речей, і в разі потреби швидко знайти те, що потрібно.

Матеріал

Полиці для ванної кімнати роблять із матеріалів, які не псуються під впливом вологи. Такі меблі добре переносять високу вологість та перепади температур.

  1. Пластикові вироби відрізняються практичністю, простотою догляду, можуть бути будь-яким кольором та формою. Недоліком є те, що через деякий час пластик може пожовтіти і втратити свою естетичність.
  2. Для виробництва металевих полиць зазвичай використовується нержавіюча сталь. Мінусом вважається можливість пошкодження корозією або поява нальоту з вапна. При цьому вартість таких полиць вища за пластикові. Краще віддавати перевагу хромованим моделям, їх покривають захисним шаром, завдяки якому покращується їхня зносостійкість.
  3. Моделі зі скла виглядають дуже стильно та незвичайно, за їх допомогою можна візуально розширити простір. Але не слід забувати про те, що скло − це тендітний матеріал, який потребує особливого догляду. Зазвичай скляні полиці виготовляють у комбінації з іншими матеріалами, наприклад деревом або металом.
  4. Дерево − це не найкращий матеріал для полиць у ванну кімнату. Дерев'яні вироби деформуються та втрачають естетичність під впливом вологи.
  5. Кам'яні моделі виглядають ефектно та неординарно. Вони не втрачають привабливого вигляду через перепад температур або впливу вологи, відрізняються міцністю і довговічністю. Єдиний недолік таких виробів − складність встановлення.

Додатково

Більшість людей віддають перевагу поличкам у ванну, які можна повісити на стіну за допомогою кріплень або на присосках. Такі моделі відрізняються невеликими розмірами та практичністю.

Власникам невеликих ванних кімнат краще віддати перевагу кутовим моделям. У просторих приміщеннях можна «розгулятися» і вибрати будь-який вид полиць. Наприклад, можна купити підлоговий стелаж, у якому помістяться рушники, лазневі халати, побутова хімія та інші важливі дрібниці.

Вибирати модель полиць для ванної кімнати слід максимально відповідально. Потрібно заздалегідь продумати, де буде вмонтовано виріб. Важливо, щоб поличка була розміщена у зручному місці, та не заважала використовувати предмети сантехніки.

Якщо немає бажання псувати плитку та свердлити стіну, можна купити виріб на присосках. Але на таких полицях не вдасться розмістити велику кількість речей, максимум на них можна поставити кілька умивальних речей.




Схожі новини

Коментарі